Kariyerlerinde daha önce hiç Amerika Açık'ta karşı karşıya gelmeyen Federer ve Nadal'ın turnuvadaki ilk maçına bir kez daha Delpo engeli. Şampiyon olduğu 2009 senesinde yarı finalde Nadal'ı üç sette geçerek bu eşleşmeye set çeken Arjantinli tenisçi, bu sene de çeyrek finalde Federer'i 7-5, 3-6, 7-6, 6-4 set skorları ile geçerek bu eşleşmeye "dur" dedi ve adını 2013 Wimbledon'dan sonra ilk defa bir Grand Slam'de yarı finale yazdırdı.

Her iki tenisçinin de etkili servis oyunları ile başladığı ilk setin 11.oyununda bulduğu servis kırma puanını geri çevirmeyen Del Potro kendi servislerinde ilk sete 7-5 ile nokta koymayı başardı. İkinci sette ise Federer dördüncü oyunda servis kırarak yakaladığı avantajı set sonuna kadar korudu ve bu seti 6-3 kazanarak maçta dengeyi sağladı.

Karşılıklı birer servis kırmanın yaşandığı üçüncü setin kazananını tie-break belirledi. Tie-break'te yakaladığı 4 set puanını elinin tersiyle iten Federer karşısında Juan Martin Del Potro eline geçen ilk set puanında hata yapmadı ve sete 7-6(8) ile nokta koyarak maçta tekrar bir adım öne çıkmayı başardı.

Dördüncü setin beşinci oyununda Federer'in servisini üçüncü denemesinde kırmayı başaran Arjantinli raket, kendi servis oyunlarında hata yapmadı ve 2009 yılında şampiyon olduğu Amerika Açık'ta 8 yıl aradan sonra tekrar yarı finale yükselmeyi başardı.

2016 yılında bir ara ilk 1000'in dışında kalan Del Potro maçtan sonraki röportajında iyi oynadığını ve kazandığı için mutlu olduğunu söylerken seyircinin kendisine verdiği destek için ise "Burası benim evim, burada oynarken kendimi özel hissediyorum ve bunun için de size çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Üçüncü set tie-breakinde kurtardığı 4 set puanı için "Şanslıydım" yorumunu yapan Delpo, 8 yıl aradan sonra çıkacağı Amerika Açık yarı final maçı için ise "Roger maçında yaptığımı tekrarlamaya çalışacağım" dedi.

-NADAL ÇOK RAHAT

Arthur Ashe'te günün ilk çeyrek final mücadelesinde ise Rafael Nadal rüzgarı esti. 1 saat 40 dakika süren maçta sadece 5 oyun kaybederek turlayan İspanyol raket, rakibini 6-1, 6-2, 6-2 mağlup ederek 2013'ten sonra ilk kez, kariyerinde ise 6.kez Amerika Açık'ta yarı finale yükseldi.

Maçın hiçbir anında temposunu düşürmeyen ve rakibine maça girme şansı tanımayan Rafa, maçı 21 winner 20 basit hata ile tamamlarken kariyerinde üçüncü tur ötesini gördüğü ilk Grand Slam turnuvasında çeyrek final oynama başarısı gösteren Rublev ise 18 winner ve 43 basit hata ile turnuvaya veda etti.

2010 ve 2013 yılında burada şampiyonluk yaşayan dünya 1 numarası, kariyerindeki 23. Grand Slam finali için Cuma günü tekrar Arthur Ashe kortunda olacak.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net