Fed Cup finalinde karşı karşıya gelen Belarus ve ABD'de, CoCo Vandeweghe ve Aryna Sabalenka'nın paylaştığı galibiyetlerle ilk gün 1-1 geçildi.

Günün ilk mücadelesinde, oğlunun velayetiyle ilgili süreç dolayısıyla takımda yer alamayan Victoria Azarenka'dan yoksun Belarus'tan Aliaksandra Sasnovich'i 6-4, 6-4'lük setlerle geçen Amerika Açık yarı finalisti Vandeweghe, en son şampiyonluğunu 2000'de kazanan ABD'yi seride 1-0 öne geçirdi.

Bu yıl Fed Cup'ta yenilmeyen iki raketi karşı karşıya getiren mücadelede 8 ace ve 12 winner bulan dünya 10 numarası Vandeweghe ilk servislerinden de %71 ile puan çıkararak 27 basit hatayla oynayan rakibine üstünlük kurdu. 

Günün ikinci karşılaşmasındaysa Amerika Açık'ın sürpriz şampiyonu Sloane Stephens'ı 6-3, 3-6, 6-4 ile mağlup eden Aryna Sabalenka seriye eşitliği getirdi.

Chizhovka Arena'daki yaklaşık 9000 seyircinin desteğini arkasına alan 19 yaşındaki Sabalenka, 5 ace ve 31 puan vuruşu kaydederek ev sahibi ülkeye ABD karşısında ilk galibiyeti getirdi.

İki ülke 2012 yılında Dünya Grubu II birinci tur mücadelesinde karşı karşıya gelmiş, kazanan 5-0 ile ABD olmuştu. 

Kariyerinin ilk WTA finalini bu yıl Tianjin'de gören dünya 78 numarası Sabalenka, Fed Cup'taki tekler maç kaydını 3-2'ye yükseltirken, Sloane Stephens ise Amerika Açık sonrası mağlubiyet serisini 5 maça çıkardı.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net