1 numaralı seri başı Simona Halep, İspanyol Sara Sorribes Tormo'yu, ilk sette zorlansa da 6-4, 6-0 ile geçerek ikinci tura yükseldi.

İlk sette iki kez servisini kırdırarak 4-2 geri düşen 2018 şampiyonu, bundan sonra oynanan on oyununun tamamını kazanarak maçı noktaladı.

Roland Garros'ya Roma ve Prag'da kazandığı toprak kort şampiyonluklarıyla gelen Halep %81 ile ilk servis bulurken, karşılaşma boyunca 23 de puan vuruşu kaydetti.

Amerika Açık finalisti Victoria Azarenka ise yağmur ve rüzgar nedeniyle bir süre duran karşılaşmada Danka Kovinic'i 6-1, 6-2'lik iki setle geçerek adını ikinci tura yazdırdı.

Maç boyunca %80 ile ilk servis bulan Azarenka maçı bitirmek için yalnızca 61 dakikaya ihtiyaç duydu.

GARCIA YOLA DEVAM EDİYOR

Fransızların umutlarından Caroline Garcia, 17 numaralı seri başı Anett Kontaveit'i 6-4, 3-6, 6-4'lük üç setle geçerek ikinci tura yükseldi.

Üçüncü sete servis kırdırarak başlayan dünya 45 numarası Garcia geri dönmeyi başardı ve ikinci turda Aliaksandra Sasnovich'in rakibi oldu.

İki saati aşan mücadelede hanesine 41 puan vuruşu yazdıran Caroline Garcia, 23 kez geldiği file önündeyse 20 kez puan almayı başardı.