Bu yıl 70. kez düzenlenen, Türkiye'nin en köklü spor organizasyonlarından TED Open İstanbul Challenger'da tekler ana tablosunun yarı final eşleşmeleri şekillendi.

Turnuva 1 numarası İtalyan raket Thomas Fabbiano, ilk setini 3-6 ile yitirdiği mücadelede, vatandaşı Matteo Viola karşısında arka arkaya kazandığı 6-2, 6-4'lük setlerle, 2 saat 2 dakikanın sonunda adını yarı finale yazdırmayı başardı.

Organizasyon'daki ilk iki maçında Fransız rakipleri Hugo Grenier ve Benjamin Bonzi'yi turnuvanın dışına iten Fabbiano, son 16 turundaki Bonzi eşleşmesinde de setlerde geriden gelerek (3-6, 6-1, 6-4) kazanmıştı.

Thomas Fabbiano'nun rakibi belirleyen maçta ise, 4 numaralı seribaşı Quentin Halys ve Hollandalı Tallon Griekspoor karşı karşıya geldi. Karar setinde oynanan tie-break neticesinde tamamlanan mücadeleden, 6-4, 3-6, 7-6 ile Halys galip ayrıldı.

CEM NOKTA KOYDU



İstanbul Challenger'da kariyerinin ilk çeyrek finalini oynayan Cem İlkel, turnuvanın 2 numarası Corentin Moutet ile kozlarını paylaştı.

Yağmur sebebiyle tam üç saat rötarlı başlayan ve ilk setin başında kapalı korta taşınan mücadelede, Fransız rakibine 7-6 ve 6-3'lük setlerle kaybeden İlkel, turnuvayı son sekizde noktalamış oldu.

Günün dördüncü çeyrek final eşleşmesinde ise genç Fransız Antoine Hoang, 8 numaralı seribaşı Lucas Miedler'i 6-4, 7-5'le geçerek, Corentin Moutet'in rakibi oldu.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net