Türk spor basınının önemli isimlerinden, televizyon yayıncısı ve gazeteci Fahri İkiler, 65 yaşında İstanbul'da hayatını kaybetti. 2011 yılında TRT'den emekli olan İkiler, o günden bu yana günlerini Datça, Ankara ve İstanbul'da geçiriyordu. Yaklaşık bir buçuk yıldır kanser tedavisi gören İkiler, 13 Kasım günü İstanbul'da yaşamını yitirdi.

1952 Kayseri doğumlu olan Fahri İkiler, gazeteciliğe 1973 yılında başlamış, 1979'da ise TRT'ye adım atmıştı. TRT'de görev yaptığı 32 yıl boyunca 9 Olimpiyat'ta görev yapan İkiler, özellikle grand slam turnuvalarının yayınlarıyla özdeşleşmişti.

Pek çok spor branşında yayın yapmasına karşın tenise ayrı bir ilgisi bulunan İkiler, yaklaşık 25 yıldır Türkiye tenis tarihi üzerine çalışıyordu. 

Fahri İkiler, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Spor Yazarları Derneği, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Ankara Tenis Kulübü üyesiydi.

Gazeteci İkiler, bu yıl açtığı kişisel web sitesinde anılarını ve bilgilerini spor severlerle paylaşmıştı. İkiler'in web sitesine www.fahriikiler.com adresinden erişebilirsiniz.


Tenis Dünyası'nda da yazıları yayımlanan İkiler'e, Spor Dünyası Yayıncılık olarak Allah'tan rahmet, ailesi, basın ve spor camiasına baş sağlığı diliyoruz.