Arthur Ashe'te gece seansının ilk maçında Maria Sharapova, 30. yaş gününü kutlayan Carla Suarez Navarro'ya 6-4, 6-3,'lük setlerle boyun eğerek Amerika Açık'a dördüncü turda veda etti.

Çok kötü bir servis performansı sergileyen 2006 şampiyonu yaptığı 8 çift hatanın yanında ilk servislerinden yalnızca %48 ile puan alabildi. Maria Sharapova mücadele boyunca 38 de basit hata kaydetti.

Amerika Açık'ta, 22'si Arthur Ashe'te olmak üzere yaptığı 23 gece seansı maçının hiçbirini kaybetmeyen Sharapova, kariyerinde ilk kez yılın son Grand Slam'inde spotlar altında mağlup oldu.

Groundstrokelarıyla rakibini baskı altına alan İspanyol raket ise etkili tek el backhandleriyle göz doldurdu.

2013'ten sonra ikinci kez Amerika Açık'ta adını son sekize yazdıran Carla Suarez Navarro'nun rakibi Slovak Dominika Cibulkova'yı set vermeden geçen, geçtiğimiz yılın finalisti Madison Keys oldu.

MILLMAN SÜRPRİZİ

Erkeklerdeyse dördüncü turda burada 5 şampiyonluğu bulunan Roger Federer'i 3-6, 7-5, 7-6(7), 7-6(3)'lık setlerle geçen Avustralyalı John Millman büyük bir sürprize imza attı.

Servislerinde sorun yaşadığı görülen İsviçreli raket, yalnızca %49'luk bir oranla ilk servis bulurken, 10 da çift hata kaydetti. 20 kez Grand Slam şampiyonu, üç buçuk saati aşan mücadelede hanesine 76 da basit hata yazdırdı.

Geri çizgiden oynanan puanların %51'ini kazanan John Millman, bu sonuçla ilk 10'daki rakiplerine karşı kariyerinde oynadığı 11. mücadelede ilk defa galip ayrılmayı başardı.

Bu yıl kariyerinin ilk ATP finalini Budapeşte'de gören Millman ise ilk majör çeyrek finalinde Novak Djokovic'in rakibi oldu.