Dördüncü turda Djokovic’i safdışı bırakma başarısı gösteren Güney Koreli Chung, sol ayağındaki sakatlık sebebiyle maçtan çekilince, İsviçreli efsane finalde Cilic’in rakibi oldu.

Son Next Gen ATP Finalleri şampiyonu genç Güney Koreli, Roger Federer’in 6-1 5-2’lik üstünlüğüyle devam eden karşılaşmaya devam edemedi ve yarı final oynama başarısı gösterdiği ilk Grand Slam olan Avustralya Açık’a tatsız şekilde veda etti.

Finalde Hırvat Marin Cilic’in karşısına çıkacak olan Roger Federer, Avustralya Açık’ta 7. kez adını finale yazdırırken, aynı zamanda kariyerinin 30. Grand Slam finalini yakalamış oldu.

36 yaşındaki İsviçreli, Dünya 6 Numarası Cilic karşısında Avustralya Açık’ta 6, Grand Slam seviyesinde ise 20. kupasını arayacak.

Maçın ardından Rod Laver Arena’da açıklamalarda bulunan Roger Federer, kazandığı ilk setin gayet normal seyrettiğini ve rakibinde bir sıkıntı hissetmediğini söylerken, ‘’Chung’a ne olduğunu bilmiyorum. Ama ikinci setin başından itibaren kortta daha yavaş hareket etmeye başladığını söyleyebilirim. Sanırım ayağında kabarcıklar oluşmaya başlamıştı. Bir noktadan sonra ciddi acı veren bir problem. Bu noktada adımı finale yazdırdığım için mutluyum ama bu şekilde olması beni de üzdü’’ dedi.

İsviçreli efsane, aynı zamanda Chung’un Zverev ve Djokovic’i safdışı bırakarak buraya geldiğine de dikkat çekti ve ‘’O ileride gerçekten harika bir oyuncu olacak. Mutlaka dünya sıralamasında ilk 10 arasında kendine yer bulacak’’ şeklinde konuştu.

Pazar günü Avustralya Açık’ta şampiyonluk için korta çıkacak olan Federer, daha önce Rod Laver Arena’da korta çıktığı altı finalin beşini kazanırken, Hırvat rakibine karşı ise 8-1’lik üstünlüğü bulunuyor.

(Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net)