Bu yıl 10’uncusu düzenlenen TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ın yıldız isimlerinden Kanadalı Eugenie Bouchard, Garanti Koza Arena’daki medya buluşmasında soruları yanıtladı.

Turnuva Direktörü Paul McNamee, toplantının başında Bouchard’ın bu sene itibariyle Koza World of Sports’un (Koza WOS) elçisi olduğunu duyururken, 23 yaşındaki oyuncu da Koza WOS’un Türkiye’de tenisin gelişimi ve gençlerin bu spora ilgisinin artması için mükemmel bir tesis olduğunu vurguladı.

Türkiye’ye ilk ziyareti olan Ekim 2016’da Ankara’da Çağla Büyükakçay ile birlikte katıldığı TEB BNP Paribas Tennis Stars Series etkinliğinde oldukça keyifli anlar yaşadığını belirten Genie, bu kez İstanbul’da korta çıkmak için sabırsızlandığını ifade etti.

Tenisin hayata benzediğini, iniş ve çıkışları olduğunu ifade eden Wimbledon 2014 finalisti, son dönemde eski formunu yakalamak için çok daha fazla çalıştığını söyledi. Yıl sonu itibariyle ilk dünya sıralamasında 20 içinde olmayı hedefleyen Kanadalı eski 5 numara, “Zemin ayrımı yapmıyorum. Şu anda Roland Garros’u düşünmüyorum. Öncelikli hedefim İstanbul. Her turnuvaya şampiyon olmak için çıkıyorum. Bu hafta da aynısı olacak” sözlerini sarf etti.

Klasmanın 58. basamağında oturan Bouchard, popüler bir isim olmasının kendisini rahatsız edip etmediğine dair bir soruya ise “İlk zamanlar alışmakta zorluk çektim. Sonrasında bunun mesleğimin bir parçası olduğunu kabullendim. Bu genellikle olumlu bir his ancak bazen beni zorladığı oluyor” diye konuştu.

Son olarak Roger Federer hayranı olduğunu söyleyen Bouchard, “O harika biri. Uzun zaman sonra ulaştığı performans bence herkes için ders niteliğinde” şeklinde konuştu.

Kaynak: www.istanbulcup.com