TEB BNP Paribas İstanbul Cup eleme tablosunda Başak Eraydın, son setinde 1-5 geriye düştüğü maçta dört maç puanı çevirerek Çek rakibi Tereza Smitkova’yı devirdi ve final turuna kaldı.

Türk tenisinin önemli oyuncularından Başak Eraydın, üçüncü kez oynadığı TEB BNP Paribas İstanbul Cup eleme tablosunda ilk turu geçmeyi başardı. Dünya sıralamasında 243 numarada bulunan Eraydın, 167 numaradaki Tereza Smitkova’yı 4-6, 6-2 ve 7-6 ile mağlup ederken tam dört maç puanı karşıladı.

Geçtiğimiz hafta İstanbul’daki 60 bin dolar toplam ödüllü Lale Cup’ı kazanarak kariyerinin en önemli başarısına ulaşan Başak Eraydın, 2014 Wimbledon’da sürpriz bir şekilde 4. tur görerek isim yapan WTA 167 numarası Smitkova önünde yakın giden ilk seti  6-4 kaybetti. İkinci sette daha iyi servis atan Başak, iki kez servis kırarken, rakibinin yakaladığı iki fırsatı da karşıladı ve 6-2 ile maça eşitliği getirdi.

Final setinde Smitkova, üst üste kırdığı servislerle dengede giden maçı bir anda lehine çevirdi ve skoru 5-1’e getirdi. Ancak iki maç puanı çevirerek elinde tutmayı başardığı servis oyunu Eraydın’ı uyandırdı. Bir sonraki oyunda da iki maç puanı çeviren Türk tenisçi, harika bir drop shot’la noktayı koydu ve durumu 5-3 yaptı. Hızla oyundan düşen Smitkova’ya karşı 6-5’i yakalayan Eraydın, tie-break’te de mini break ile geriye düştüğü 3-2’deki uzun rallide savaştığı puanla bir eşiği daha aştı. Demoralize olan Smitkova’ya karşı saha değişiminden sonraki dört puanı da alarak oyunu 7/3, maçı da 4-6, 6-2, 7-6 tamamlayan Eraydın, adını final turuna yazdırdı.

Başak Eraydın, elemedeki ikinci maçında Rus Alla Kudtyavtseva’yı yenerse kariyerinde ikinci kez İstanbul Cup’ta ana tablo oynayacak. 22 yaşındaki Eraydın, daha önce sadece 16 yaşındayken 2010 yılında wild-card ile turnuvada ana tabloda yer almıştı.

Başak’ın rakibi oaln 29 yaşındaki Rus Alla Kudtyavtseva, ilk maçında Andreea Mitu’yu 6-3 ve 6-2 ile geçti. Eski ilk 60 oyuncusu olan Kudryavtseva, sıralamada 160 numarada bulunuyor.


GENÇ RAKET ÖZ’DEN CESUR MÜCADELE
Kariyerinde ilk kez WTA seviyesinde maç oynayan 1999 doğumlu İpek Öz, elemenin ilk turunda 148 numaradaki Anna Kalinskaya ile karşılaştı. İlk seti kaybettikten sonra maça dönen ve karşılaşmayı final setine götüren İpek, 5-3 öne geçtiği son seti bitiremedi. Geri dönen Kalinskaya, üst üste kazandığı dört oyunla 2 saat 12 dakikalık maçı tamamlayarak elemenin son turuna kaldı.