Yaklaşık iki senedir en üst düzey tenisten uzak kalan Novak Djokovic, dünya 1 numarası Rafael Nadal'ı, iki gün ve 5 saat 17 dakika süren tarihi maç sonunda beş sette saf dışı bıraktı.

İlk setten itibaren hemen her oyunda kırılma anları yaşanan ve büyük puanların oynandığı maçta, Nole açılış setini hanesine yazdıran taraf olurken, karşılaşma karar setine kadar karşılıklı kazanılan setlerle geçti.

Karşılaşmanın beşinci setine gelindiğinde, ilk yedi oyun dominant servis performanslarıyla geçildi. Karar setinde ilk servis kırma şansını yakalayan Djokovic olurken, rakibine break şansını tanımayan Rafa, skoru 4-4'te eşitledi. Bu andan itibaren ise Nadal'ın oyundaki etkinliği arttı. Sırasıyla dokuzuncu ve 15. oyunlarda Sırp raketin servislerinde 40-15'i gören Nadal, bu oyunlarda toplamda beş break puanını kullanamadı ve maçta denge devam etti.

Karşılaşmanın ilk maç puanı ise beşinci setin 16. oyununda oynandı. Djokovic, 40-30'da yakaladığı break puanını değerlendiremezken, İspanyol raket, etkili ilk servisleriyle 8-8'de maça yeniden eşitlik getirmeyi başardı. Kaçırdığı maç puanının etkisinde kalmayan Novak, servisini 40-15 ile rahatça hanesine yazdırdıktan sonra, Rafa'nın servisini de 0'a karşı kırarak olağanüstü mücadeleden galip ayrılan taraf oldu.

DÖRDÜNCÜ KUPA İÇİN

Maç boyunca tam 23 ace atan ve ilk servislerinden yüzde 76 ile puan çıkaran Novak Djokovic, finalde Kevin Anderson'un rakibi olurken; aynı zamanda Nadal karşısındaki ikili rekabette dereceyi de 27 galibiyet/25 yenilgi olarak güncelledi.

İki haftalık süreçte sırasıyla Tennys Sandgren, Horacia Zeballos, Kyle Edmund, Karen Khachanov, Kei Nishikori ve Rafael Nadal'ı turnuvanın dışına iten Novak Djokovic, kariyerinin beşinci Wimbledon finaline yükseldi.

2016 Amerika Açık'tan sonra ilk kez bir grand slam finalinde boy gösterecek olan Nole, aynı zamanda majör turnuvalardaki 250. galibiyetinin altına imza koydu.

Öte yandan, Wimbledon şampiyonluğu için karşı karşıya gelecek olan Novak Djokovic ve Kevin Anderson, bugüne dek altı kez korta çıktılar ve bu maçların beşinden galip ayrılan Sırp raket oldu. Anderson'un tek galibiyeti 2008 Miami Masters'ta gelirken, ikilinin son maçı ise üç yıl önce Wimbledon'da oynandı. Son 16 turunda Anderson karşısında iki set geriye düşen Nole, 6-7 6-7 6-1 6-4 7-5 ile maçı kazanmayı başarmıştı.

Novak Djokovic ve Kevin Anderson, yarın (15 Temmuz Pazar) saat 16.00'da Merkez Kort'a inecekler.