Rafael Nadal ve Dominic Thiem ikilisi, New York'ta aralarındaki rekabetin en büyük mücadelesini verirken, bir yandan da tenisseverlere turnuva tarihine geçen bir maç izlettiler.

Amerika Açık'ta dokuzuncu günün kapanışı ve ikili rekabetlerinin 11. maçı için Arthur Ashe Stadyumu'nu çıkan dünya 1 numarası Nadal ve son dönemde onun antidotu haline gelen Thiem, 4 saat 49 dakikalık bir savaş verdiler. Yerel saatle gece 02.04'te tamamlanan maçtan, ilk seti bagel ile yitirmesine rağmen geri dönen Rafa, 0-6, 6-4, 7-5 6-7 ve 7-6'lık setlerle galip ayrıldı.

Bu galibiyetle genç Avusturyalı karşısında kariyerinin sekizinci galibiyetini alan son şampiyon Nadal, hem Amerika Açık'taki yedinci yarı finaline yükseldi hem de bu turnuvadaki galibiyet serisini 12 maça çıkarmış oldu.

İSTATİSTİKLERLE AÇIKLANAMAYAN ZAFER

Dominic Thiem karşısında adeta istatistikleri boşa çıkaran 1 numaralı seribaşı, ace (3-18), winner (55-74), ilk servislerden kazanılan puanlar (%67-%72), çevirilen break puanları (7/13-12/17) ve toplam kazanılan puan sayısı (165-171) gibi önemli kategorilerin tamamında rakibinden aşağıda kalsa da, yarı finalde Juan Martin Del Potro'nun rakibi olmayı başardı.

3 numaralı seribaşı Juan Martin Del Potro karşısında geçen yılki yarı finalin rövanşına çıkacak olan 32 yaşındaki Rafael Nadal, aynı zamanda bu sezon tüm grand slam'lerde çeyrek final ve ötesini gören tek oyuncu olarak kayıtlara geçti.

Kariyerinde 17 grand slam zaferi bulunan Rafael Nadal, New York'ta son şampiyon unvanını korumayı başarabilirse, Amerika Açık'ta dört kez mutlu sona ulaşan John McEnroe'yu da yakalamış olacak.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net