Toronto'da devam eden Rogers Kupası birinci turunda 12 numaralı seri başı Angelique Kerber'e karşı ilk seti bagel ile kaybeden Rus Daria Kasatkina, rakibini 0-6, 6-2, 6-4'lük üç sette mağlup etmeyi başararak ismini ikinci tura yazdırdı.

Geçtiğimiz yılı dünya sıralamasında ilk 10'da bitiren ancak bu yıl istediği performansı sergileyemeyen dünya 40 numarası Kasatkina, mücadele boyunca karşılaştığı 10 servis kırma puanının 5'ini çevirmeyi başardı.

Angelique Kerber ise iki saate yaklaşan mücadelede rakibinden daha fazla puan vuruşu kaydetse de (16-24), yaptığı 45 basit hatayla turnuvaya veda etmekten kurtulamadı.

Galibiyeti, ilk seti 25 dakikada kaybetmesine karşın konsantrasyonunu yitirmemesine borçlu olduğunu söyleyen Kasatkina, ikinci turda vatandaşı Eugenie Bouchard'ı üç sette mağlup eden Kanadalı ev sahibi raket Bianca Andreescu ile karşı karşıya gelecek.

SHARAPOVA TORONTO'DA KAYIP

Estonyalı raket Anett Kontaveit ise bir set ve bir servis kırma geriye düştüğü mücadelede Maria Sharapova'yı 4-6, 6-3, 6-4'lük üç sette mağlup ederek ikinci tura yükseldi.

Turnuvaya wild card ile katılan ve Wimbledon'da birinci tur mücadelesinden çekilmesinin ardından ilk maçına çıkan Sharapova, dünya 19 numarasıyla daha önce yaptığı tek maçı 2017'de Stuttgart'ta kazanmıştı.

2 saat 41 dakika süren ve çok yakın geçen mücadele Kontaveit rakibinden yalnızca bir puan vuruşu fazla kaydederken (26-25) hanesine yalnızca bir basit hata eksik yazdırdı (35-36).

Kontaveit ikinci turda, Venus Williams'ı geçen Carla Suarez Navarro ile karşı karşıya gelecek.