Wimbledon tarihinin en uzun tekler finaline sahne olan maçta Roger Federer'i 7-6 (5), 1-6, 7-6 (4), 4-6, 13-12'lik (3) setler sonunda geçen Novak Djokovic üst üste ikinci kez şampiyon oldu. Wimbledon'da beşinci kez zirveye çıkan Sırp oyuncu toplamda 16. Grand Slam zaferini elde etti. 

Baştan sona büyük çekişmeye ve enfes bir tenis ziyafetine sahne olan maçta Roger Federer, beşinci sette 8-7 öndeyken iki maç puanından yararlanamadı. 4 saat 57 dakika süren final, Wimbledon tarihinin en uzun tekler finali olarak tarihe geçerken, maraton maçları engellemek için konulan beşinci setteki tie-break kuralı ilk kez bu finalde uygulandı. Birinci ve üçüncü setlerde tie-break'i kazanmayı başaran Novak Djokovic final setindeki tie-break'i de 7-3 alarak epik maça noktayı koydu. 

Federer karşısında üst üste beşinci kez kazanan Novak Djokovic, 37 yaşındaki rakibi karşısında Grand Slam maçlarında da üst üste beşinci galibiyetini elde etti. İki dev raket arasında Roger Federer'in kazandığı son Grand Slam maçı 2012 yılında Wimbledon yarı finalinde oynanmıştı. 


2014 ve 2015'in ardından Roger Federer'i üçüncü kez Wimbledon finalinde mağlup eden Novak Djokovic şampiyonluk kupasını Cambridge Düşesi Kate Middleton'ın elinden aldı. 

(Merthan CAN)