Belek Kaya Palazzo'nun ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen Turkish Airlines Antalya Open finalinde Damir Dzumhur, geçtiğimiz yılın finalisti ve 1 numaralı seribaşı Adrian Mannarino'yu 6-1, 1-6, 6-1'lik setlerle geçti.

Antalya'da kariyerinin tur seviyesindeki dördüncü finalini oynayan Bosnalı raket, çim kortta ilk kez şampiyonluk sevinci yaşarken, aynı zamanda kariyerinin üçüncü kupasını da kucaklamış oldu.

2017 yılında ATP seviyesinde şampiyonluk yaşayan ilk Bosnalı tenisçi olarak tarihe geçmeyi başaran Damir Dzumhur, dünya 30 numarası olarak ter döktüğü Turkish Airlines Antalya Open'ın ardından yeni açıklanacak dünya klasmanında 23 numaraya yükselecek.

Hafta boyunca sırasıyla Marius Copil, Pierre-Hugues Herbet, Jiri Vesely ve Adrian Mannarino'yu saf dışı bırakan iki numaralı seribaşı Dzumhur, bu yıl tur seviyesindeki galibiyet/mağlubiyet derecesini ise 17-17'ye getirdi.

Maçın ardından basın toplantısında konuşan Turkish Airlines Antalya Open şampiyonu Damir Dzumhur, ''Yıl içerisinde çim kortta 1 ya da iki turnuva imkanım oluyor. Çok fazla maç oynayamadığım bir zemin. Ama burada oynadığım her maçın ardından kendimi biraz daha iyi hissettim. 1 hafta öncesine oranla Wimbledon için beklentilerim daha da yükseldi. Adrian geçen yıl burada final oynadıktan sonra Wimbledon'da kariyerinin en iyi derecesini elde etmişti. Sanırım aynı başarıyı ben de yakalayabilirim.'' şeklinde konuştu.

Antalya'da üst üste ikinci kez ikincilik ile yetinmek zorunda kalan Fransız raket Adrian Mannarino ise aralarındaki birebir rekabette Dzumhur'a ilk kez yenilirken, ATP seviyesinde çıktığı beşinci finalden de yenik ayrılmış oldu.

Merkez Kort'ta düzenlenen ödül töreninde şampiyonluk kupasını Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş takdim ederken, ikincilik ödülünü Kaya Holding Başkan Yardımcısı Doruk Kaya verdi.

(Emre Başoğlu-Antalya)