İstanbul Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleştirilen organizasyonda, ''TEB ve Tenis'' oturumunun moderatörlüğünü Sportsnet Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gülüm üstlenirken, Başkan Cengiz Durmuş, Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Ümit Leblebici ve milli tenisçi Yankı Erel, oturumda konuşma yaptılar.

TEB ve Türkiye Tenis Federasyonu'nun yürüttükleri ortak projeler ve ülke tenisinin bu iş birliği sürecinde kaydettiği ilerlemenin konuşulduğu oturumda TEB'in Türk tenisinin gelişiminin mimarı olduğunu belirten Başkan Durmuş, ''TEB, birçok organizasyonun ana sponsorluğunu üstlenmenin yanı sıra federasyonumuzla kurulan iş birliği neticesinde tenisin ülkenin dört bir yanına yayılmasını sağladı. Bu ortaklık sayesinde Türkiye'de tenis, medyada daha geniş yer bulmaya, toplum içinde daha fazla konuşulmaya başladı. Tenis, ülkenin önemli bir değeri haline geldi'' dedi.

TEB'in, tenisin marka değerini artırmaya yönelik çalışmalarıyla da fark yarattığının üzerinde duran Başkan Durmuş, TEB Tennis Stars etkinliği ile birlikte TEB BNP Paribas İstanbul Cup ve TB BNP Paribas İstanbul Open'ın da önemine dikkat çekti. Bu tip uluslararası önem taşıyan organizasyonlarla dünya yıldızlarının ülkeye geldiğini belirten Başkan Durmuş, Sharapova ve Federer gibi isimlerin Türkiye'ye gelmesinin hem büyük bir tanıtım imkanı yarattığını hem de genç sporcularımıza birer ilham kaynağı olduğunu söyledi.

Türkiye Tenis Federasyonu ve TEB ortaklığının son dönemdeki en büyük meyvesi olan Wimbledon çiftler şampiyonluğunun baş aktörü olan Yankı Erel ise sporcular olarak Türkiye Tenis Federasyonu ve TEB'in desteğini her zaman arkalarında hissettiklerini belirtirken, sözlerini ''Wimbledon şampiyonluğunun anıları hala taptaze. Oldukça güzel bir sezonu geride bıraktım. Performansımın artan imkanlarla birlikte her geçen gün yükseldiğini hissediyorum. Büyükler kategorisinde de ülkemi başarıyla temsil etmek istiyorum'' diye noktaladı.

KADIN VE SPOR

Bir diğer milli tenisçimiz Başak Eraydın ise organizasyonun ''Kadın ve Spor'' oturumunda ünlü sunucu ve moderatör Saba Tümer'in konuğu oldu. Tenise başlama hikayesinin ardından kadınların sporda yer almasının önemi hakkında konuşan Başak, ''Sporculuk da tüm iş kollarında olduğu gibi hayal etmeyi gerektiriyor. Benim tüm genç kızlara ve miniklere tavsiyem hayal etmeleri ve bunun için çok çalışmaları olacak. Hayal ettikten ve elinizden geleni yaptıktan sonra başarılmayacak şey yok'' dedi.







www.ttf.org.tr