Miami Açık üçüncü turunda Tayvanlı Hsieh Su-Wei'ye 4-6, 7-6(4), 6-3'lük üç sette mağlup olan dünya 1 numarası Naomi Osaka turnuvaya veda etti.

İlk sette 1-4 geriye düşse de geri dönmeyi bilen Osaka, ikinci ve üçüncü setlerde de birer servis kırma avantajından yararlanamayarak Miami'ye erken veda etti.

Japon rakete karşı daha önce yaptığı iki maçı da kaybeden Hsieh, rakibini bu yılki Avustralya Açık şampiyonluk yolunda üç sete zorlamıştı.

Son iki sette karşılaştığı 12 servis kırma puanının 8'ini çeviren Hsieh, "Son karşılaşmamızda [Osaka'nın] oyunun ritmini değiştirdiğini düşünmüştüm. Bu sefer daha çok kendime odaklandım ve hata yapmamaya çalıştım." diye konuştu.

Dünya 27 numarası Hsieh, çeyrek finle yükselmek için Caroline Wozniacki ile mücadele edecek.

ANDREESCU RÖVANŞI VERMEDİ

Kanadalı Bianca Andreescu, geçtiğimiz hafta Indian Wells finalinde mağlup ettiği dünya 4 numarası Angelique Kerber'i 6-4, 4-6, 6-1'lik setlerle Miami'de de geçerek adını dördüncü tura yazdırdı.

Gece 11'den önce başlamayan ve bittiğinde saatlerin 01:30'u gösterdiği mücadelede 6-4, 4-1'lik üstünlüğünü koruyamayan Andreescu, final setindeki dominant oyunuyla son 16'ya yükselen taraf oldu.

Galibiyet serisini 11 maça çıkaran Andreescu'nun dördüncü turdaki rakibi 21 numaralı seri başı Anett Kontaveit oldu.

Günün öne çıkan bir diğer mücadelesindeyse 22 yaşındaki Donna Vekic'i iki buçuk saat süren bir karşılaşma sonunda 6-4, 3-6, 6-4'lük setlerle geçen Petra Kvitova adını son 16'ya yazdırdı ve 19 numaralı seri başı Fransız Caroline Garcia'nın rakibi oldu.

Öte yandan Serena Williams, sol dizindeki bir sakatlıktan ötürü Miami Açık'tan çekildiğini duyurdu.