Çin Açık'ta ilk seti kaybettiği mücadelede Amerika Açık şampiyonu Bianca Andreescu'yu 5-7, 6-3, 6-4'lük üç sette mağlup eden Naomi Osaka adını yarı finale yazdırdı.

Amerika Açık'ın son iki şampiyonunu karşı karşıya getiren karşılaşmada erken servis kıran Andreescu ilk sette 5-1 öne geçse de üstünlüğünü koruyamadı. Birinci sette durum 5-5'ken yeniden servis kıran dünya 6 numarası öne geçti. 

Ancak maç boyunca etkili bir servis performansı sergileyen ve kaydettiği 10 acein yanı sıra ilk servislerinden %78 ile puan çıkaran Osaka ikinci ve üçüncü seti 6-3 ve 6-4 ile kazanarak son dörde yükselen taraf oldu.

İki saati aşan mücadelede  hanesine 31 puan vuruşu yazdıran Japon raket, "Oyun planım daha agresif oynayan taraf olmaktı. Servisime güvenip, istikrarlı bir şekilde agresif oynarak fırsatlarımı kovalamalıydım." diye konuştu. 

Bu sonuçla Andreescu'nun Mart ayından bu yana devam eden 17 maçlık galibiyet serisi son bulurken, Kanadalı raket ilk 10'daki rakiplerine karşı oynadığı dokuzuncu maçta ilk kez mağlup oldu.

Naomi Osaka yarı finalde, Daria Kasatkina'yı 6-3, 7-6(5) ile geçen son şampiyon Caroline Wozniacki ile karşı karşıya gelecek.