Dubai'de dünya 4 numarası Grigor Dimitrov'u 4-6, 7-5, 6-4'lük üç sette geçen 34 yaşındaki Malek Jaziri, ilk 10'daki rakiplerine karşı 11. maçında kariyerinin ilk galibiyetini alarak ikinci tura yükseldi.

Avustralya Açık'ta gördüğü çeyrek finalden sonra geçtiğimiz haftalarda Rotterdam Açık'ta oynadığı finalde Federer'e mağlup olan ve Dubai'ye 1 numaralı seri başı olarak gelen Dimitrov, wild-card ile katılan Jaziri'ye mağlup oldu ve turnuvaya ilk turda veda etmekten kurtulamadı.

2014'te Dubai'de çeyrek final gören dünya 117 numarası Tunuslu raket, ilk servislerinden %78 ile puan çıkarırken, rakibinin elde ettiği sekiz servis kırma şansının yedisini de çevirmeyi başardı.

İlk 5'teki bir rakibe karşı galip geldiği için mutlu olduğunu ifade eden Jaziri, "Maçın başından itibaren her puan için savaşmaya çalıştım. Yakın bir maçtı." diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl Miami'de Feliciano Lopez'i geçtiğinden bu yana ilk 100'deki rakiplerine karşı galip gelemeyen Malek Jaziri, bu seriyi kırmasının ardından ikinci turda Hollandalı dünya 43 numarası Robin Haase ile karşı karşıya gelecek.