Tennis Europe kapsamında düzenlenen 16 Yaş Turnuvası Cevanşir Cup'ta, 17. yıl heyecanı tamamlandı. Kızlarda hem tekler hem de çiftler şampiyonu olan 1 numaralı seribaşı Doğa Akyürek organizasyona damga vuran isim oldu.

TED Spor Kulübü'nün gelenekselleşen organizasyonların biri olan Cevanşir Cup'ta, tek kızlarda Doğa Akyürek, tek erkeklerde Arda Azkara, çiftlerde ise Doğa Akyürek/Mina Toğlukdemir ve Muhammed Kaan Erel/Togan Makzume şampiyon oldu.

Finalde ana tablonun 7 numaralı seribaşı Aslı Özcan'ı 7-5, 6-0'lık setlerle geçen Doğa Akyürek, turnuvayı sadece tek set kaybı yaşayarak şampiyon tamamladı. 15 yaşındaki genç raket, aynı zamanda Antalya'da düzenlenen 16 Yaş Tennis Europe zaferinin ardından kendisi adına 2018'in ikinci kupasını kazanmış oldu. Çiftlerdeki şampiyonluk maçında ise partneri Mina Toğlukdemir ile korta çıkan Akdemir, iki numaralı seribaşı Defne Çırpanlı/Billur Gönlüşen karşısında 6-3, 6-1'lik sonuçla kazanmasını bildi.

ARDA AZKARA İLK KEZ

Cevanşir Cup'ta tek erkekler ana tablosunun finali, 4 numaralı seribaşı Arda Azkara ve 9 numara Burak Can Yılmaz'ı karşı karşıya getirdi. Maçın ilk puanından itibaren korta ağırlığını koyan Azkara, 6-2 6-2'lik setlerle rahat bir galibiyete uzandı. Hafta boyunca rakiplerine sadece iki set kaybeden Azkara, aynı zamanda Tennis Europe kapsamında kariyerinin ilk tekler şampiyonluğuna ulaştı.

Turnuvanın dikkat çeken bir diğer ismi ise hem tekler hem de çiftlerde 1 numara olarak ter döken Baran Söyler oldu. 2004 doğumlu Söyler, daha sonra finale de ilerleyecek olan Burak Can Yılmaz'a 3-6, 6-2, 7-6 ile kaybederek teklere çeyrek finalde veda ederken, çiftlerde ise final oynamayı başardı. Baran Söyler, Erden Er ile ortaklık kurduğu çiftler tablosunda, 4 numaralı seribaşı Muhammed Kaan Erel/Togan Makzume ikilisine 6-1, 6-4 ile kaybetti.

Final müsabakalarının tamamlanmasının ardından gerçekleştirilen ödül töreninde, şampiyon ve finalist sporculara plaketlerini TED Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Emin Tınaz takdim etti.



www.ttf.org.tr