Dünya eski 1 numarasının başı sakatlıkla dertte. Geçtiğimiz sene yaşadığı dirsek sakatlığının ardından kortlara Avustralya Açık turnuvası ile giriş yapan ancak dördüncü turda elenen Sırp raket ardından çıktığı Indian Wells turnuvasında olduğu gibi Miami Masters'a da çıktığı ilk maçında veda etti. Benoit Paire'ye karşı 6-3 ve 6-4'lük setlerle boyun eğen dünya eski 1 numarası, Fransız raketlere karşı 21 maçlık galibiyet serisini de elinden kaybetmiş oldu.

Maç boyunca ilk servislerinden sadece %53 ile puan çıkartan Novak, rakibine tam 8 kez servis kırma puanı sunarken, kendisi sadece 1 kez bu şansı elde edebildi. 1 saat 9 dakika süren maçta rakibinden set alamayan Djokovic'in daha önce 6 şampiyonluk yaşadığı Miami Masters turnuvasındaki 16 maçlık galibiyet serisi de böylece son bulmuş oldu.

28 yaşındaki Benoit Paire Djokovic'e karşı kariyerindeki ilk galibiyetini alırken, Nole ise 11 yıl aradan sonra ilk kez üç maçlık mağlubiyet serisi yaşadı.

Karşılaşma öncesi son derece olumlu bir tablo çizen ve son iki yıldır ilk kez ağrı hissetmediğini belirten 30 yaşındaki isim maçtan sonra yaşadığı hayal kırıklığını ise "En iyi oyunumu oynamak istiyorum ama şu an imkansız görünüyor, ilk 6 oyun iyi hissediyordum ancak sonrasında tükenmeye başladım, benden daha iyi oynayan bir oyuncuya kaybettim" sözleriyle ortaya koydu.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net