6 aylık sakatlığının ardından kortlara Avustralya Açık ile dönüş yapan Djokovic, turnuvada yürüyüşüne devam ediyor. Kariyerinde daha önce 14 kez karşılaştığı ve hiç mağlup olmadığı Fransız rakibi karşısında seriyi 15 maça çıkaran Nole, iki yıl aradan sonra Melbourne'de tekrar üçüncü tura yükselmiş oldu.

Raketlerin yağmur gibi servis kırdığı ilk sette kortta son derece kötü bir görüntü çizen ve sakatlığının etkilerini çok net hissettiren Sırp raket, seti 6-4 kaybettikten sonra bambaşka bir havaya büründü.

Servislerinde ritmini bulan Nole servis kırma puanı daha göstermediği ikinci ve üçüncü seti sırasıyla 6-3 ve 6-1 kazanarak maçta bir adım öne çıkmayı başardı. Dördüncü sette kritik puanlarda korta tecrübesini yansıtan dünya 14 numarası bu seti de 6-3 kazanarak bir üst tura yükselen taraf oldu.

Sezona 5'te 5 ile başlayan ve Doha'da şampiyon olarak Avustralya'ya son derece formda gelen Gael Monfils, Djokovic karşısındaki kötü serisine son veremezken, üç yıl aradan sonra tekrar Avustralya Açık'a 3.tur öncesinde veda etmiş oldu.

40 derece sıcaklık altında birbirlerinden çok sıcaklıkla da mücadele etmek zorunda kalan raketlerden Djokovic, maçtan sonra da bu konuyla ilgili "Şu an ihtiyacım olan tek şey sanırım buz banyosu" derken Monfils ise "Set araları biraz daha uzun tutulabilir, yaklaşık 40 dakika kendimi ölü gibi hissettim" dedi.

Burada daha önce 6 şampiyonluk yaşayan Sırp Novak Djokovic 3.turda İspanyol Albert-Ramos Vinolas ile oynayacak.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net