Dünya 1 numarası Novak Djokovic, Pablo Carreno Busta karşısında bu yılki Fransa Açık'ta ilk defa set kaybetse de rakibini 4-6, 6-2, 6-3, 6-4 ile mağlup ederek adını yarı finale yazdırmayı başardı.

İlk setin beşinci oyununda servis kıran İspanyol raket sekizinci oyunda avantajı kaybetse de hemen ardından servis kırarak ilk seti hanesine yazdırdı.

İkinci ve üçüncü seti erken servis kırarak kazanan Djokovic dördüncü setin yedinci oyununda elde ettiği servis kırma avantajını setin sonuna kadar koruyarak yarı finale yükseldi.

3 saat 10 dakika süren karşılaşmada ilk servisinde sorun yaşayan (%56 içeride) 2016 şampiyonu, 51 puan vuruşu kaydetti.

Djokovic'in final yolundaki rakibi 6 numaralı seri başı Stefanos Tsitsipas olacak.

TSITSIPAS HAMBURG'UN RÖVANŞINI ALDI

Çeyrek finalde Hamburg finalinde karşı karşıya geldiği ve üç sette yenildiği Andrey Rublev ile karşılaşan Stefanos Tsitsipas, Rus rakibini 7-5, 6-2, 6-3 ile mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Maçın başından sonuna kadar kontrolü elinde tutan Tsitsipas, kaydettiği 7 ace ve 35 puan vuruşunun yanında ilk servisinden de %80 ile puan çıkardı ve yalnızca 17 basit hata yaptı.

Stefanos Tsitsipas 2019 Avustralya Açık'tan sonra kariyerinde ikinci kez bir Grand Slam turnuvasında yarı finalde mücadele edecek.