Avustralya Açık'ta Hyeon Chung'a kaybettiği maçtan bu yana korta çıkmayan Novak Djokovic, sezonun en önemli Masters turnuvalarından biri olan Indian Wells'te, Taro Daniel'e 6-7 6-4 1-6'lık setlerle kaybetti.

İlk beş oyunun dördünü hanesine yazdırarak maça 4-1 ile giren Djokovic, ilk setin tie-break'e gitmesine mani olamadı ve 7-3'lük tie-break sonunda seti Daniel'e kaptırdı. Dünya 13 Numarası Djokovic'in ikinci seti 6-4'le hanesine yazdırmasının ardından maçta karar setine gidilirken, maç eksiğinin de etkisini hisseden dünya eski 1 numarası, 6-1'lik sonuçla seti Japon rakete kaptırarak turnuvadan elendi.

Indian Wells'e gelene kadar 2018'de hiç ana tablo maçı kazanamayan Japon raket Daniel, Djokovic'e karşı sezonun ilk ana tablo galibiyetiyle tanışırken, aynı zamanda kariyerinde ilk kez bir Masters turnuvasında üçüncü tura yükseldi.

Beş kez Indian Wells şampiyonu Novak Djokovic, maçın ardından kortta yansıttığı ruh ve gösterdiği mücadeleden dolayı Daniel'i tebrik ederken, ''Kendi açımdan bakacak olursam sanki turda ilk maçımı oynuyor gibiydim. Çok garipti. Korttaki ritmimi tamamen kaybettiğimi hissediyorum. Ama yine de geçirdiğim ameliyatın ardından hızlıca kortlara dönebildiğim için çok mutluyum'' dedi.

Kariyer galibiyetinin ardından duygularını dile getiren dünya 109 numarası Taro Daniel ise ''Sabah ısınmaya çıktığımda, kortun ne kadar büyük olduğunu farkettim. Kendi kendime bunları düşünürken maç hakkında da gerilmeye başladım. Ama maça başlayıp bir de kırdırdığım servisimi geri aldıktan sonra Djokovic'in çok da iyi durumda olmadığını gördüm. O andan itibaren başarabileceğimi düşündüm. Ne olursa olsun maça tutunmaya ve sakin kalmaya çalıştım ve maçtaki en iyi seti oynayıp üçüncü seti kazanarak tur atladım. Çok mutluyum'' şeklinde konuştu.

Taro Daniel, kariyerinin ilk Masters 1000 üçüncü turunda, Arjantinli Leonardo Mayer ile karşı karşıya gelecek.

(Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net)