Novak Djokovic'in Melbourne yürüyüşü devam ediyor. Son 2 yılın şampiyonu dünya 1 numarası, turnuvaya elemelerden gelen ve yarı final oynayarak büyük bir sürprize imza atan Rus tenisçi Aslan Karatsev'i 6-3, 6-4 ve 6-2'lik set skorları ile mağlup ederek Avustralya Açık'taki üstüste 20.galibiyetini aldı ve finale yükseldi.

Maçın başlarında zaman zaman zorlansa da devamında kortta hakimiyeti tamamen eline alan ve 1 saat 55 dakika sonunda 30 winner ve 14 basit hata ile sonuca giden Nole, turnuvada oynadığı 9. yarı finalinden de galibiyetle ayrılarak adını yeniden Avustralya Açık finaline yazdırmayı başardı. Bu galibiyetle birlikte kariyerindeki 28. Grand Slam finaline yükselen Djokovic, böylece bu alanda İspanyol rakibi Rafael Nadal'ı da yakalamış oldu.

Elemelerden gelip son 4 arasına adını yazdırarak adeta rüya gibi bir turnuva geçiren Aslan Karatsev pazartesi günü açıklanacak yeni sıralamada ilk 50 tenisçi arasına girecek ve 42 numarada kendisine yer bulacak.

Maçın ardından yaptığı konuşmada mutlu olduğunu belirten ve bir kez daha bu turnuvada final oynayacak olmaktan dolayı heyecanlı olduğunu ifade eden 17 kez Grand Slam şampiyonu, turnuvada yaşadığı sakatlık ile ilgili gelen soruya ise "Tüm turnuva boyunca daha iyi hissetmemiştim" şeklinde cevap verdi.

Djokovic'in finaldeki rakibini belirleyecek maçta yarın TSİ 11.30'da Daniil Medvedev ve Stefanos Tsitsipas karşı karşıya gelecek.


Eren Andaç / tenisdunyasi.net