Fransa Açık yarı finalinde Paris'te 13 kez şampiyonluk kupasını kaldırmış olan Rafael Nadal'ı 4 saat 11 dakika süre epik bir mücadele sonunda 3-6, 6-3, 7-6(4), 6-2'lik mağlup eden Novak Djokovic adını finale yazdırdı.

Maça, geçtiğimiz yılın tek erkekler finalini andıran bir giriş yapan 3 numara Nadal, ilk sette ilk beş oyunu kazanarak 5-0 öne fırladı. Bunun ardından Djokovic kırdırdığı iki servisinin birini geri alarak üst üste üç oyun kazansa da Nadal 61 dakika süren ilk seti 6-3 ile kazandı.

İkinci sete servis kırarak başlayan Djokovic olsa da Nadal kırdırdığı servisi geri alarak 2-2'de setin skorunu eşitledi. Beşinci oyunda bir kez daha servis kıran Djokovic avantajına setin sonuna kadar tutundu ve 56 dakika sonunda maç skorunu eşitledi.

Üçüncü set ise kortlarda nadir görülen bir seviyeye sahne oldu. 97 dakika süren sette Djokovic servis kırma avantajıyla 5-3 öne geçse de servisini kırdırdı ve Nadal'ın üst üste üç oyun kazanmasıyla geri düşmekten kurtulamadı. Setin on ikinci oyununda ise bir set puanı karşılayan Djokovic tie-break oyununu 7-4 ile kazanarak setlerde 2-1 öne geçti.

Nadal dördüncü sete servis kırarak 2-0 önde başlasa da dünya 1 numarası üst üste altı oyun kazanarak maçı noktaladı.

"Onunla [Nadal] korta her çıktığında kazanmak için Everest'e tırmanmak gerektiğini biliyorsun" diyen Djokovic, böylelikle Fransa Açık'taki altıncı finaline yükseldi.

YALNIZCA ÜÇÜNCÜ KEZ

Djokovic bu galibiyetle Nadal'a Roland Garros kortlarındaki 108. maçında yalnızca üçüncü mağlubiyetini tattırmış oldu. Bu kortlarda ilk kez 2009'da Robin Soderling'e mağlup olan İspanyol raket, 2015'te de çeyrek finalde yine Djokovic'e boyun eğmişti.

'Toprağın Kralı' Nadal aynı zamanda Fransa Açık'taki 14. yarı finalinde ilk kez mağlup oldu.

2016 Fransa Açık şampiyonu Djokovic ise erkek tenisinin en verimli eşleşmesindeki 58. karşılaşmada 30. kez galip geldi.

Djokovic'in finaldeki rakibi ise Alexander Zverev'i 6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3'lük beş sette mağlup eden Stefanos Tsitsipas oldu.

İki raket geçtiğimiz yıl yarı finalde karşılaşmış ve kazanan beş sette Sırp tenisçi olmuştu.