2017’de tenise ara vermesi nedeniyle uzun bir süredir kortlardan uzak kalan Novak Djokovic’in de boy göstereceği Mubadala Tenis Turnuvası’nda 10. yıl heyecanı başladı.

Yeni sezonun açılışı anlamına gelen Mubadala Tenis Turnuvası’nda dün oynanan Anderson-Carreno Busta ve Bautista-Rublev maçlarıyla birlikte 10. yılın startı verildi.

2017’de tenise ara vermesi nedeniyle uzun bir süredir kortlardan uzak kalan Novak Djokovic’in de boy göstereceği Mubadala Tenis Turnuvası’nda ayrıca; Dominic Thiem, Kevin Anderson, Roberto Bautista Agut, Pablo Carreno Busta ve Andrey Rublev gibi isimler de mücadele ediyor.

Mubadala’nın açılış gününde korta çıkan ilk iki raket, Kevin Anderson ve Carreno Busta oldu. Son Amerika Açık finalisti Anderson ve 2017 ATP Finalleri’nin üyelerinden Busta’yı karşı karşıya getiren maçta gülen taraf 6-3 ve 7-6’lık set sonuçlarıyla Güney Afrikalı Anderson oldu.

Günün ikinci ve son maçında ise dünya 20 numarası Roberto Bautista Agut ve turun ‘’Next Gen’’ raketlerinde Andrey Rublev kozlarını paylaştılar. Rakibine sadece 1 kez servis kaptıran ve dört kez break almayı başaran Agut, yine iki set sonunda 7-5 6-2 ile korttan galip ayrılan taraf oldu.

Djokovic’in de korta ineceği Mubadala Tenis Turnuvası’nın ikinci gününde heyecan oynanacak üç karşılaşma ile devam edecek.

Mubadala’da günün maçları şu şekilde:

Carreno Busta-Rublev
Thiem-Anderson
Djokovic-Bautista

(Emre Başoğlu/Tenisdunyasi.net)