İngiltere’nin başkenti Londra’daki O2 Arena’da düzenlenen ATP Finalleri’nde heyecan sona erdi. Şampiyonluk maçında Belçikalı David Goffin’i 7-5, 4-6, 6-3’lük setlerle geçen Bulgar yıldız Grigor Dimitrov, ilk defa katıldığı prestijli organizasyonda hafta boyunca yenilgi yüzü görmeyerek kariyerinin en büyük zaferini kucakladı.

 

Yarı finalde Roger Federer’i deviren Goffin karşısında 4-2 geriye düştüğü açılış setini 7-5’le hanesine yazdıran Dimitrov, ikinci seti 6-4 yitirince mücadele final setine uzandı. Karar setinin altıncı oyununda servis kırıp avantajı yakalayan Dimitrov, rakibi Goffin’e geri dönüş izni tanımadı ve 6-3’e ulaşıp iki buçuk saat sonunda maça noktayı koydu.

 

Garanti Koza’nın altın sponsorluğunda gerçekleştirilen ATP Finalleri’nde mutlu sona ulaşan Dimitrov, başarısının karşılığı olarak 2,5 milyon dolar para ödülü kazandı. Bu yılki dördüncü, toplamdaki sekizinci tekler şampiyonluğunu elde eden Dimitrov, 2017 sezonunu üçüncü, ikincilik ödülüne uzanan Goffin ise yedinci sırada tamamladı.

 

KONTINEN/PEERS YİNE ZİRVEDE

Sezonun en iyilerini buluşturan ATP Finalleri’nde çiftler mücadelesi geçen sene olduğu gibi bu sene de Fin Henri Kontinen ile Avustralyalı John Peers’ın kurduğu ortaklığın üstünlüğüyle sonuçlandı. Finalde Marcelo Melo/Lukasz Kubot ekibini 6-4, 6-2 ile mağlup eden Kontinen/Peers tandemi, şampiyonluk unvanlarını korumayı başardı.