ATP sıralamasında ilk 50 içinde yer alan en genç raket olan Grigor Dimitrov, Romanya'nın başkenti Bükreş'teki toprak kort turnuvasının finalinde son şampiyon Lukas Rosol'u 7-6, 6-1'lik setlerle mağlup ederek bu zeminde ilk, toplamda ise üçüncü şampiyonluğuna ulaştı.


Klasmanda bir numaraya kadar tırmanan tek Rumen olarak tarihe geçen Ilie Nastase ve kendisiyle beraber 11 çiftler zaferine uzanan Ion Tiriac'ın isimlerinin verildiği BRD Nastase Tiriac Kupası'na bir numaralı seribaşı olarak katılan Dimitrov, henüz ikinci oyunda servis kırsa da, elde ettiği bu avantajı bir sonraki oyunda yitirdi. Her iki tarafın da servislerine tutunmasıyla on ikinci oyuna Dimitrov'un 6-5'lik üstünlüğüyle girilirken, Rosol'un servisinde 40/15'i yakalayan Bulgar raket, bu oyunda eline geçen dört set puanını tepti ve tie-break'e gidildi. Tie-break'teki ilk beş puanı hanesine yazdıran Grigor, domine ettiği oyunu 7/2'lik skorla kazanarak açılış setine cebine koydu.


İkinci sette çok daha rahat bir Dimitrov vardı kortta. Henüz ilk oyunda Rosol'un servisini kaparak avantajı alan Grigor, beşinci oyunda bu avantajı ikiye katlarken, durumu 4-1'e getirdi. Direnci kırılan Çek rakibinin servis attığıs on iki oyunu sıfıra karşı kazanan Dimitrov, 6-1'i bulmakta zorlanmazken, 1 saat 20 dakika süren maç boyunca birinci servislerinde beş puan kaybetti ve Rosol'un servislerindeki puanların %49'unu kaydına geçirdi.


Rosol'un Bükreş'teki dokuz maçlık galibiyet serisine nokta koyan Dimitrov, sevgilisi Maria Şarapova'nın da Stuttgart'ta büyük ödülü kucakladığı hafta boyunca set yitirmeyerek ulaştığı bu zafer neticesinde, iki basamaklık sıçrayışla 14.'lüğe yerleşti.


NİŞİKORİ'NİN İLK TOPRAK ZAFERİ

Büyük sürprizlerin yaşandığı Barselona Açık'ta finalde Santiago Giraldo'yu 6-2, 6-2 ile geçen Kei Nişikori, kariyerinin topraktaki ilk şampiyonluğunu elde ederken, müzesindeki kupa sayısını beşe çıkardı. Dört numaralı seribaşı olarak ter döktüğü ATP 500 turnuvasında mutlu sona ulaşmayı başaran Japon tenisçi, yeni haftaya beş basamaklık tırmanışla 12. sırada başlayacak.


Tenis yaşantısının en önemli başarısına imza attığı Barselona Açık'ta sırasıyla Igor Sijsling, Fabio Fognini, Dominic Thiem, Philipp Kohlschreiber ve Nicolas Almagro'nun olduğu zorlu bir yoldan gelen Kolombiyalı Giraldo ise 65.'likten 47.'liğe ilerledi.