Bu sezon inişli çıkışlı bir grafik çizen Grigor Dimitrov, Çin Açık'ta sezonun en flaş galibiyetlerinden birine imza attı. Bulgar oyuncu daha önce yedi kez kaybettiği Rafael Nadal'ı Çin Açık'ın çeyrek finalinde yenmeyi başardı. 6-2, 6-4'lük setlerle mağlup ettiği Nadal karşısında kariyerinin ilk galibiyetini alan Dimitrov bu yıl ilk 10'daki isimler karşısında üçüncü kez sevindi. Yetenekli tenisçi Miami Açık'ta Andy Murray'i, Western&Southern Açık'ta da Stan Wawrinka'yı yenmeyi başarmıştı.

Maç sonrası Dimitrov'un galibiyeti hak ettiğini belirten Rafael Nadal, "Grigor bugün benden çok daha iyi oynadı. Beş servis oyunu kaybederek böyle bir maçı kazanamazsınız. Son topa kadar savaştım ancak psikolojik olarak çok zorlandım. Çünkü servisimle ilgili çok problem yaşadım" diye konuştu. 

İlk sette oyuncular ilk beş oyunda servislerine tutunamazken, servis kullandığı altıncı oyunu kazanan Grigor Dimitrov 4-2'lik avantajı yakaladı. Ardından Nadal'ın servisini kırarak 5-2'yi bulan Bulgar tenisçi ilk seti 6-2 ile hanesine yazdırdı. Nadal ikinci setin açılış oyununda servisini kırdırmasına rağmen mücadeleden vazgeçmedi. İkinci sette 3-1 gerideyken iki servis kırma puanı çeviren İspanyol oyuncu, 4-2'de de aynı direnişi gösterdi. Ancak soğukkanlı oyununu sürdüren Dimitrov, ikinci seti de 6-4 alarak Çin Açık'ta son dörde kaldı. 

Grigor Dimitrov, yarı finalde üç numaralı seribaşı Kanadalı Milos Raonic ile karşılaşacak. 2014 Avustralya Açık'tan bu yana karşılaşmayan iki oyuncu arasındaki son iki mücadeleyi Dimitrov galip bitirmişti. 


(Murat Kemal)