Geçtiğimiz hafta Djokovic'in öncülüğünde düzenlenen Adria Tour'un Belgrad'daki ilk ayağında korta çıkan Bulgar tenisçi Grigor Dimitrov, COVID-19 testinin pozitif çıktığını duyurdu.

Instagram hesabından açıklama yapan dünya 19 numarası, Monaco'da yaptırdığı testin sonucunun pozitif çıktığını duyurdu ve "yol açmış olabileceği zararlardan dolayı" özür diledi.

Dimitrov ile Adria Tour'da karşılaşan raketlerden Dominic Thiem ise daha sonra Güney Fransa'daki Patrick Mouratoglou Akademisi'nde düzenlenen Ultimate Tennis Showdown'da yer almıştı. 

Haberin ardından Adria Tur'un Hırvatistan'ın Zadar kentinde düzenlenen ikinci ayağının Novak Djokovic ve Andrey Rublev arasında oynanacak final mücadelesi iptal edildi. Maça dakikalar kala gelen iptal haberini korttaki seyircilere Goran Ivanisevic duyurdu.

Turnuva, kort tribünlerindeki seyircilerin oturma düzenlerinde ve turnuva dışı etkinliklerde, maske takma ve fiziksel mesafe kurallarının gözetilmediği eleştirilerine hedef olmuş, Novak Djokovic de "Sırbistan hükümetinin kurallarına uygun davranıyoruz." diyerek organizasyonu savunmuştu.