Indian Wells üçüncü turunda karşı karşıya gelen Williams kardeşlerin mücadelesinde kazanan taraf 6-3, 6-4'lük skorla Venus Williams oldu. Abla Williams bu sonuçla Serena Williams'a karşı kariyerinde oynadığı 29. maçta 12. kez galip geldi.

2017 Avustralya Açık'ı kazandıktan sonra hamileliği nedeniyle tenise verdiği 14 aylık aranın ardından ilk kez korta çıkan Serena Williams ise Indian Wells'e üçüncü turda veda etmiş oldu.

Kardeşinin oyununu teslim eden ve maçı noktalamanın zor olduğunu belirten Venus Williams, "Sanırım sadece geçtiğimiz bir yıl içinde [Serena'dan] daha fazla maç oynadım." diye konuştu.

Venus Williams dördüncü turda, Julia Goerges'i iki sette mağlup eden 21 numaralı seri başı Letonyalı raket Anastasija Sevastova ile karşı karşıya gelecek.

Öte yandan günün öne çıkan diğer mücadelelerindeyse bu yılın Avustralya Açık şampiyonu 2 numaralı seri başı Caroline Wozniacki, zor anlar yaşadığı mücadelede Belaruslu Aliaksandra Sasnovich'i 6-4, 2-6, 6-3'lük setlerle geçerken, İspanyol Carla Suarez Navarro da 4 numaralı seri başı Elina Svitolina'yı 7-5, 6-3'lük setlerle mağlup ederek dördüncü tura yükseldi.