Glasgow’da oynanan Büyük Britanya-Arjantin eşleşmesinin ilk maçında Olimpiyat Şampiyonu Andy Murray, son dönemde üst düzey sonuçlar alan Juan Martin del Potro ile karşılaştı. Karşılıklı kazanılan iki setten sonra üçüncü seti tie-break ile kaybeden Del Potro, servis kırma puanı bile göstermediği son iki seti kazanarak 5 saat 11 dakika sonunda 6-4, 5-7, 6-7, 6-3, 6-4'le takımını 1-0 öne geçirdi.

İki raketin de kariyerindeki en uzun maç özelliğini kazanan karşılaşmada farkı sadece üç puan belirledi. Rakibinin 170 puanına karşı 173 puan kazanan Delpo, 35 ace atan Murray'nin servisini altı kez kırarken, kendi servisini dört kez kırdırdı. 

Kortlara şubat ayında geri dönen Arjantinli raket, geçtiğimiz ay düzenlenen Rio Olimpiyatları'nda Novak Djokovic ve Rafael Nadal'ı yenmiş, fakat finalde Andy Murray'e boyun eğmişti. Amerika Açık çeyrek finalinde, turnuvayı şampiyonlukla tamamlayan Stan Wawrinka'ya kaybeden Del Potro, Murray'den rövanşı Davis Kupası'nda almayı başardı.

Serinin ikinci maçında ise son dönemlerin flaş ismi Kyle Edmund'u 6-7, 6-4, 6-3, 6-2'lik setlerle geçen Guido Pella, final yolunda takımına büyük bir avantaj kazandırdı. 2-0 geriye düşen son şampiyon Britanya, bugün oynanacak çiftler mücadelesinde Del Potro/Leonardo Mayer ikilisine karşı Murray kardeşler ile kortta yer alacak.

ZADAR'DA KARŞILIKLI PUANLAR
Hırvatistan'ın Zadar kentinde sert kortta oynanan diğer yarı final serisinde ise ev sahibi ile Fransa karşılaşıyor. İlk maçta Borna Coric'i 6-2 7-6(5), 6-1'lik setlerle geçen Richard Gasquet takımını 1-0 öne taşırken, Hırvatistan cevabı Marin Cilic ile verdi. Flushing Meadows'ta Rafael Nadal'ı eleyerek büyük bir sürprize imza atan Lucas Pouille'i 6-1, 7-6, 2-6, 6-2 ile yenen Cilic, takımının günü 1-1'lik eşitlikle kapatmasını sağladı.

Bugün oynanacak çiftler karşılaşmasında Fransa dünya sıralamasının ilk iki basamağında yer alan Nicolas Mahut/Pierre Hugues Herbert ikilisiyle oynarken, Hırvatistan ise Ivan Dodig/Marin Cilic tandeminden yararlanmaya çalışacak.