Çin Açık'ta 1 numaralı seribaşı olarak ter döken Juan Martin Del Potro, ikinci tur maçında dünya 24 numarası Karen Khachanov karşısında 6-4, 7-6 ile kazanmayı başardı.

Maç boyunca Rus rakibine sadece 1 kez servis kaptıran ve ilk servislerinden yüzde 76 ile puan çıkarmayı başaran Delpo, 11 de ace ürettiği karşılaşmanın ardından çeyrek finalde Filip Krajinovic ile eşleşti.

Bu sezon Amerika Açık'ta final gören, Acapulco ve Indian Wells'te ise kupaya uzanmayı başaran Tandil Kulesi, 2013'ten bu yana ilk kez sezon sonu turnuvası biletini alırken, bu büyük arenada toplamda beşinci kez boy göstermeye hak kazandı. Arjantinli raket, aynı zamanda Rafael Nadal, Roger Federer ve Novak Djokovic'in ardından Nitto ATP Finalleri'nde yer almayı garantileyen dördüncü isim oldu.

Karşılaşmanın ardından beş yıllık aradan sonra Londra'ya dönecek olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Juan Martin Del Potro, ''Uzun bir aradan sonra son sekiz arasına kalmayı başardım. Çok özel bir an. Sezonun en iyi sekiz ismi arasında yer almak ve o çok özel turnuvayı oynamak harika bir duygu. Bu deneyimi yeniden yaşayacağım çok için mutluyum'' dedi.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net