Davis Kupası çeyrek finallerinin ilk gününde Hırvatistan-Kazakistan, İtalya-Fransa ve İspanya-Almanya serilerinde galibiyetler paylaşılırken, Valencia'nın ev sahipliği yaptığı İspanya-Almanya serisi dünya 1 numarası Rafael Nadal'ın Avustralya Açık sonrası korta dönüşüne sahne oldu.

Boğa güreşlerinde kullanılan ve Davis Kupası çeyrek finalleri için tenis kortuna dönüştürülen Plaza de Toros de Valencia'da oynanan seride, ilk karşılaşmada Almanya'nın 1 numarası Alexander Zverev, Davis Ferrer'i 6-4, 6-2, 6-2'lik setlerle geçerek ülkesini öne geçirdi.

Günün ikinci mücadelesindeyse Avustralya Açık yarı finalinde Marin Cilic karşısında sakatlığı nedeniyle maçtan çekildikten sonra ilk kez korta çıkan dünya 1 numarası Rafael Nadal, Philipp Kohlschreiber'ı 6-2, 6-2, 6-3'lük setlerle geçerek seriye eşitliği getirdi.

Korta ülkesinde dönmekten mutlu olduğu görünen ve Davis Kupası'ndaki galibiyet serisini 23 maça çıkararak bu alanda rekoru Boris Becker'den devralan Rafa, "Sakatlıktan dönmek her zaman zordu, ancak kendi seyircim önünde bunu daha az hissettim." diye konuştu.

İspanya, finalde Çek Cumhuriyeti'ne mağlup olduğu 2012'den bu yana Davis Kupası'nda son dörde kalamıyor.

SON ŞAMPİYON İTALYA KARŞISINDA

İtalya'nın Fransa'yı ağırladığı bir diğer çeyrek final serisindeyse ilk gün taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Serinin ilk maçında Lucas Pouille, kariyerinin 40. beş setlik mücadelesini oynayan Andreas Seppi'yi kaydettiği 35 puan vuruşu ve 10 ace ile 6-3, 6-2, 4-6, 3-6, 6-1'lik setlerle geçerek son şampiyon Fransa'yı 1-0 öne geçirdi.

Eşleşmenin ikinci maçındaysa İtalyan Fabio Fognini, ilk servislerinden %70 ile puan çıkararak Fransız Jeremy Chardy'yi 6-7(6), 6-2, 6-2, 6-3'lük setlerle mağlup ederek seriye denge getirdi.

İki ülkenin Davis Kupası'nda daha önce eşleştiği 10 seride 5-5 denge bulunurken, Fransa 1977'den bu yana ilk kez konuk olduğu İtalya'yı, ev sahibi olmadığı serilerde yalnızca 1927'de Roma'da mağlup edebilmişti.

Öte yandan bir diğer çeyrek final eşleşmesi olan Hırvatistan-Kazakistan serisinde ise ilk gün, sırayla Avustralya Açık finalisti Marin Cilic ve Mikhail Kukushkin'in aldığı galibiyetlerle eşitlikle geçildi.