Kasım ayında yeni yüzüyle tenisseverlerle buluşmaya hazırlanan Davis Cup, İspanya Futbol Ligi organizasyonu La Liga ile sponsorluk anlaşması imzaladı. Sponsorluk anlaşmasına göre tüm dünyada naklen yayınlanan La Liga maçlarında Davis Cup'ın tanıtımı yapılacak. 

ITF Başkanı David Haggerty, La Liga ile çapraz spor ortaklığının önemli bir hamle olduğunu ve bu yolla dünyada sadece tenis seyircisine değil diğer sporseverlere de ulaşacaklarını söyledi. 

Kosmos Tennis CEO'su Javier Alonso da La Liga ortaklığının inovatif pazarlama ve sponsorluk modelleri için heyecan verici olduğunu belirterek, "La Liga ve Davis Cup'ın bir araya gelmesi global futbol ve tenis seyircisini buluşturarak önemli bir sinerji oluşturacaktır" dedi. 

Davis Cup'ın hakları, ITF'in geçtiğimiz yıl Amerika'da yapılan genel kurulunda Barcelonalı ünlü futbolcu Gerard Pique'nin başında olduğu Kosmos Tennis tarafından satın alınmıştı. Aralarında ünlü isimlerin de yer aldığı bazı oyuncular tatil sezonunda düzenlenecek yeni formata eleştiriler yöneltmişti. 

18 TAKIMLI DÜNYA FİNALİ

Geçen yıl ITF Genel Kurulu'nda kabul edilen yeni formata göre Davis Cup, 18 ülkenin katılacağı bir 'Dünya Finali' şeklinde düzenlenecek. 2018 yılında yarı final oynayan dört ülkenin yanısıra elemelerden gelecek 12 takım ve wild card ile organizasyona katılacak iki takım, Round Robin (Üç takımlı altı grup) mücadele edecek. Altı grup birincisi ile en iyi iki ikinci çeyrek finalde karşılaşacak. 18-24 Kasım tarihlerinde Madrid'deki 'Caja Majica'da düzenlenecek Davis Cup'ta maçlar üç set üzerinden oynanacak. 

(Merthan Can)