TED Spor Kulübü'nde düzenlenen Cumhuriyet Kızları Uluslararası Tenis Turnuvası'nda ikinci gün geride kaldı. Bir önceki gün galibiyete uzanan İlay Yörük'ün ardından Başak Eraydın, Çağla Büyükakçay, Berfu Cengiz ve İpek Öz'ün açılış turunu geçmesiyle son 16'nın 5'i Türk sporculardan oluştu.

Günün ilk ve en uzun süren maçında 19 yaşındaki İpek Öz, setlerde geriye düştüğü buluşmada Ukraynalı Olga Ianchuk'u saf dışı bıraktı. Kendisinden 417 sıra ileride, 263. basamakta yer alan rakibini 2 saat 2 dakikada 5-7, 6-3, 6-1'le geçen Öz, ikinci turda 6 nolu seribaşı Sırp Nina Stojanovic ile eşleşti.

Bu sene 18'incisi gerçekleştirilen köklü salon organizasyonunun 3 numaralı seribaşı ismi Başak Eraydın, ilk maçında oldukça güçlü bir performans sergiledi. Belaruslu Yuliya Hatouka'yı 6-1, 6-2 yenerek bu sezonki 45. galibiyetine imza atan Eraydın, bir sonraki turda Hırvat Ana Vrljic ile oynayacak.

1999 doğumlu Berfu Cengiz ise elemelerden gelen Rus Valeriya Yushchenko'ya şans tanımadı. Cengiz, 6-2, 5-0 üstün olduğu sırada Yushchenko'nun sakatlığı nedeniyle mücadeleden çekilmesiyle tur biletini cebine koydu. Cengiz'in bir sonraki rakibi, bir diğer Rus raket Daria Kruzhkova olacak.

TÜRK DERBİSİNİN KAZANANI ÇAĞLA



İki milli raket arasındaki ilk tur eşleşmesinde sevinen Çağla Büyükakçay oldu. 2012 Cumhuriyet Kızları'nda final oynama başarısı gösteren Büyükakçay, Fed Cup ekibimizin bir diğer üyesi Soylu'yu 6-1, 6-4'le turnuvanın dışına iterek 2 numaralı seribaşı Rus Liudmila Samsonova'nın karşısına geçti.

Toplam 25 bin dolar para ödüllü turnuvada ana tablo mücadelesi veren Pemra Özgen ve Ayla Aksu ise rakiplerine yenilerek birinci turda elendi. 7 numara Özgen, Rus Daria Kruzhkova'ya 7-6, 7-5'lik setlerle kaybederken; Aksu ise 8 numara Slovak Rebecca Sramkova'ya 6-1, 6-2 mağlup oldu.

(Kaynak: ttf.org.tr)