Açık Dönem'de Wimbledon ana tablosunda mücadele eden en genç raket olan 15 yaşındaki Coco Gauff, dünya 60 numarası Polona Hercog karşısında iki maç puanı çevirerek galip geldi ve adını dördüncü tura yazdırdı.

2 saat 47 dakika süren mücadelede ilk seti kaybettikten sonra ikinci sette servisini kırdıran ABD'li raket 6-3, 5-2 geriye düşmesine karşın iki maç puanı çevirerek 3-6, 7-6(7),7-5'lik setlerle son 16'ya yükselen taraf oldu.

Rakibinin slice oyununa agresif kalarak karşılık veren dünya 313 numarası Gauff, file önünde %62 ile puan çıkardı.

Elemelerden gelerek adını Wimbledon ana tablosuna yazdıran ve ilk turda Venus Williams'ı geçen Gauff maç sonunda, "5-2 geriye düştüğümde buradan geri dönebileceğimi düşündüm. Kendime yalnızca 'servisime tutunmam ve [Hercog'un] servisini kırmam gerek, oradan sonrasını göreceğiz' dedim." diye konuştu.

Coco Gauff böylelikle 1996 Amerika Açık'ta 15 yaşındayken dördüncü turda Steffi Graf'a mağlup olan Anna Kournikova'dan bu yana bir majör turnuvada bu kadar ilerleyen ilk tenisçi oldu.

Gauff'un dördüncü turdaki rakibi, iki dünya eski 1 numarasını karşı karşıya getiren mücadelede Victoria Azarenka'yı 6-3, 6-1'le geçen Simona Halep oldu.