Yağmur aralarını veya geciken maç saatlerini sabırla bekleyen oyuncular, vakit geçirmek için türlü şeyler yapıyorlar. Bazıları oyuncular salonunda bilardo veya langırt oynuyor. Bazıları bilgisayarda film veya dizi izliyor. Bazıları fitness odasında mütemadiyen hareketli kalıyor.


Reilly Opelka ise yağmurdan dolayı 3-6, 6-5 iken yarıda kesilen ilk tur maçında, aradaki bir buçuk saati oyuncuların kafeteryasında telefonuyla oynayarak antrenörü ile beş dakika konuşarak ve bir adet Chobani marka yoğurt yiyerek geçirdi. Yan not: Chobaninin sahibi 1994 yılında, 22 yaşında iken Amerika’ya gelen, şirketi sıfırdan kurup bugünkü 2 milyar dolar servetine getiren ve Amerika’nın en başarılı iş adamlarından gösterilen Erzincan doğumlu Hamdi Ulukaya.


Yağmurdan dolayı park sorunu yaşandı. Normalde çok büyük park alanlarına sahip ve bu konuda çok takdir toplayan turnuva, aşırı yağmurdan dolayı problemlerle yüzleşti. Birçok alandaki çim yerini çamura bıraktı. Yaklaşık 1400 gönüllünün önemli bir kısmı gelen seyircilerin arabalarının çamura takılmamaları için onları doğru noktalara yönlendirmeye çaba harcadı.




Ama şunu da ekleyelim: Bu kadar yağmura rağmen, perşembe sabahı itibarı ile turnuva programında gecikme yok.


Rafael Nadal salı günü ilk geldiğinde oyuncular bölümünde tüm tanıdıklarına merhaba dedi. İçten davranışları ve samimi el tokalaşmaları ve sarılmaları ile diğer oyuncular tarafından çok sevildiği belli oluyordu. Erkekler tenisinin tepesindeki dev isimlerin hepsinin adeta “bizden biri” kimliğinde olmaları son 10 senede ATP popülaritesinin yüksek olmasının en büyük (fakat fazla konuşulmayan) sebeplerinden biri.


Oyuncuların sezon sonu Londra’da gerçekleşecek ATP Dünya Turu Finalleri’ne verdikleri önemi hala küçümseyen varsa Stan Wawrinka’nın dediklerine göz atabilir. İsviçreli yıldız, tek hedefinin sene sonu turnuvasına katılabilmek olduğunu, tüm hesaplarını buna göre yaptığını ve Amerika Açık’ta alacağı sonucu bile buna göre ölçeceğini söyledi. İlk 10’daki oyuncuların hepsinin bu turnuvaya katılmayı çok istediklerini dile getirdi. Tabii ki eğer Amerika Açık’ta ikinci hafta sonuna varırsa, kazanmak hedefinin öncelik alacağını ancak o noktaya gelene kadar senenin geri kalan kısmı tamamen O2 Arena’daki turnuva motivasyonu ile oynayacağını vurguladı.




Turnuva boyunca oyuncular her tel çekimi için 30 dolar ödüyorlar. Diğer turnuvalara göre çok yüksek bir rakam. Yemekhanede de bazı fiyatlar çok yüksek. Oyuncular günlük 30 dolar kullanma haklarına sahipler. Diğer yandan kaybeden oyuncular, turnuvadan ayrılana kadar akreditasyonlarını kullanıp yemekhaneden faydalanmaya devam edebiliyor. Ayrıca ana tabloya çıkanlara kullanmaları için ya ücretsiz araba ya da araba servisi veriliyor. Bu da iyi tarafları.


Nick Kyrgios bugün maçında ilk sette raketini yere çarptırıp kırdı. Gitti değiştirdi. Hakem gereken uyarı cezasını vermedi. Birinci seti kaybettikten sonra sandalyede otururken üç raketini birden yere vurarak kırdı. O zaman uyarı aldı. Halbuki puan kaybetmesi gerekirdi. Hakemlerin her durumda ve her oyuncuya kuralları gerektiği gibi uygulamama sorunu devam ediyor.


Cumartesi kadınlar yarı final maçlarına biletlerin fiyatları 80 ile 95 dolar arasında. Halen yer bulmak mümkün. Erkekler yarı final maçlarının fiyatları ise 110 ve 125 dolar, yani önemli şekilde daha pahalı. Ama tüm biletler satılmış durumda. Erkekler tenisine daha fazla ilgi olduğu en azından bu hafta apaçık ortada, hem de geçen senenin iki finalisti ve turnuvanın dev isimleri Novak Djokovic ve Roger Federer gelmeyeceklerini önceden belirtmiş olmalarına rağmen.




Merkez korttaki hoparlörlerin sesi çok yüksek. Maç aralarında müzik çalıyor. Tüm anonslar ve müzik hemen bitişikteki Grandstand ve yakındaki tüm kortlarda net yankı yapıyor. Geçtiğimiz senelerde oyuncular tarafından sayısız şikayet geldi bu konuda. Ama hiçbir şey değişmeden devam ediyor.


İlginç bir olayla bitirelim. Şanslı kaybeden Johanna Larsson ise doğum gününde Irina-Camelia Begu’yu 6-3, 4-6, 6-3 yendi ve akşam ikinci maçında Dominika Cibulkova’ya karşı gece 12’de son set 5-4 öndeydi. Doğum günü bitti, o da bitti. Cibulkova iki maç puanından dönüp son seti 7-5 aldı.