Wimbledon turnuvasından sonra çıktığı 28 maçta 27 galibiyet elde eden Djokovic sezonun sonu yaklaşırken formunu en üst noktaya taşımayı başardı. Şanghay Masters finalinde Coric'i devirerek bu turnuvayı 4.kez kazanan ve bunu başaran ilk erkek tenisçi unvanını eline geçiren Nole, ayrıca Federer ve Zverev'den sonra da servis kırdırmadan bir Masters şampiyonu olan 3.tenisçi oldu.

İlk servislerinden %91 oranında puan çıkarttığı maçta hem ilk hem de ikinci sette bulduğu birer servis kırma avantajı ile mücadeleye nokta koyan dünya eski 1 numarası rakibiyle oynadığı üçüncü maçını da set kaybı yaşamadan kazanmayı başardı.

Elde ettiği bu zaferle birlikte üstüste 18.maçını kazanan ve 32. Masters zaferine ulaşan Djokovic, İspanyol Rafael Nadal'a (33) bu departmanda bir adım daha yaklaşmış oldu.

Kariyerinin ilk Masters 1000 finaline yarı finalde Federer'i devirerek çıkan 21 yaşındaki Borna Coric, finalde Djokovic karşısında varlık gösteremese de maçtan sonra harika bir hafta geçirdiğini ve elde ettiği bu başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Bu sezon Cincinnati, Wimbledon ve Amerika Açık'tan sonra 4.kupasını kazanan 31 yaşındaki Sırp raket temmuz ayında bir ara ilk 20 dışında kaldığı sıralamada 2 numaraya yükselirken, 1 numara Rafael Nadal ile de aradaki farkı 215'e indirdi.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net