Londra'nın ev sahipliğinde düzenlenen çim kort turnuvası Queen's Clup'ta bugün oynanan yarı final müsabakalarının ardından Marin Cilic ve Novak Djokovic final biletini kapan raketler oldu.

Yarı final karşılaşmalarında dünya 6 numarası Hırvat raket Cilic, Nick Kyrgios'u; ATP klasmanının 22 numarası Sırp tenisçi Djokovic ise Jeremy Chardy'i mağlup etmeyi başardı.

Avustralyalı rakibi Kyrgios karşısında iki tiebreak neticesinde korttan galip ayrılan Cilic, Queen's Clup'ta kariyerinin dördüncü finalini yakalarken, aynı zamanda Avustralya Açık'ın ardından 2018 yılında ikinci kez şampiyonluk maçına çıkmaya hak kazandı. Hafta boyunca sadece 1 kez servis kırdırarak adını finale yazdırmayı başaran Hırvat raket, bu galibiyetle aynı zamanda Kyrgios karşısındaki galibiyet/mağlubiyet derecesini de 2-1'e getirdi.

Finalin diğer ayağı Novak Djokovic ise yılın en iyi performanslarından birini sergilediği Queen's Clup'ta finale gelene kadar set kaybı yaşamadı. Sırasıyla John Millman, Grigor Dimitrov, Adrian Mannarino ve Jeremy Chardy'i geçen Sırp raket, finaldeki rakibi Marin Cilic gibi hafta boyunca sadece 1 kez servis kaptırdı.

Son finalini 2017'de yine bir çim kort turnuvası olan Eastbourne'de oynayan Djokovic, tam 1 yıllık aranın ardından yine bir çim kort organizasyonunda şampiyonluk mücadelesi verecek. Dünya eski 1 numarası ayrıca, Cilic karşısında kariyerinin tur seviyesindeki 99. finalinde boy gösterecek. Nole, daha önce oynadığı 98 finalin 68'den kupa ile ayrılmayı başardı.

Marin Cilic ve Novak Djokovic, Queen's Clup finalinde 16. kez birbirlerine karşı korta çıkacaklar. İkili arasında geride kalan 15 maçta ise 14-1 gibi büyük bir Djokovic üstünlüğü bulunuyor.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net