TED Spor Kulübü'nün ev sahipliği yaptığı TED Open İstanbul Challenger'da 1 numaralı seribaşı olarak ter döken Rameez Junaid/Purav Raja tandemi, hafta boyunca tek set yitirdikleri çiftler kategorisinin finalinde Timur Khabibulin/Vladyslav Manafov ile karşı karşıya geldi.

Şampiyonluğun iki favorisini karşı karşıya getiren çiftler finalinde ilk set tam 52 dakika sürerken, kazananı tie-break belirledi. Dört kez servis kırılan ilk sette, 7/4'lük tie-break, Rameez Junaid/Purav Raja ikilisini öne geçirdi.

Finale tutunabilmek için yapmaları gereken atağı hemen ikinci setin başında gerçekleştiren Khabibulin/Manafov ortaklığı, ilk oyunda break avantajını ele geçirirken, setin kalan bölümünde karşılıklı kırılan birer servis neticesinde 6-4 ile maça denge gelmiş oldu.

Olağanüstü bir mücadeleye sahne olan ve toplam yedi mini break izleten maç tie-break'inde ise büyük bir geri dönüş yaşandı. 2 numaralı seribaşı Timur Khabibulin/Vladyslav Manafov, ilk 11 puanı 7/4 önde kapatırken, bu noktadan sonra üst üste tam altı puan kazanan Rameez Junaid/Purav Raja ortaklığı kupaya uzanmayı başardı.

1 numaralı seribaşı Rameez Junaid/Purav Raja; finale gelene kadar Metreveli/Miedler, Altuna/Fabbiano ve Elgin/Shyla çiftlerini turnuvanın dışına itmişti.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen kupa seremonisinde, sporculara ödüllerini TED Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Emin Tınaz takdim etti.



Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net