Amerika Açık 2017'de ilk kupalar sahiplerini buldu. İspanyol Feliciano Lopez/Marc Lopez çiftini 6-4, 6-3 ile geçen Jean-Julien Rojer/Horia Tecau tandemi çift erkekler kategorisinde mutlu sona ulaştı.

Turnuvada 12 numaralı seri başı olarak mücadele eden Rojer/Tecau çifti maç boyunca 41 puan vuruşu kaydettiler.

Yarı finalde 1 numaralı seri başı Kontinen/Peers çiftini geçen Rojer ve Tecau, 2015 Wimbledon'dan sonra beraber ikinci şampiyonluklarına ulaştılar.

Lopez çifti ise 1988'de zafere ulaşan Sergio Casal/Emilio Sanchez ikilisinden sonra  Amerika Açık'ta çift erkekler şampiyonu olan ilk İspanyol tandem olma fırsatını kaçırdı.

KADINLARDA FİNALİN ADI CHAN/HINGIS-HRADECKA/SINIAKOVA

Çift kadınlar kategorisinde ise finalistler Yung-Jan Chan/Martina Hingis ve Lucie Hradecka/Katerina Siniakova tandemleri oldu.

Eski partnerleri karşı karşıya getiren ilk yarı finalde Sania Mirza/Shuai Peng çiftini 6-4, 6-4 ile geçen Chan ve Hingis finale yükseldi.

Sania Mirza ile 3 Grand Slam şampiyonluğuna ulaşan Martina Hingis, bu yıl güçlerini birleştirdiği Chan ile ilk majör şampiyonluğunu arıyor.

Dört Çek tenisçiyi buluşturan diğer yarı finalde ise 3 numaralı seri başı Lucie Safarova/Barbara Strycova çiftini 6-2, 7-5 ile geçen Hradecka ve Siniakova finale yükseldi.

Daha önce Andrea Hlavackova ile beraber mücadele eden Hradecka, bu yıl Siniakova ile Indian Wells finaline yükselmişti.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net