Charleston'da düzenlenen Volvo Car Open turnuvasında elemelerden gelen 19 yaşındaki Macar raket Fanny Stollar, 6 numaralı seri başı Johanna Konta'yı 6-3, 6-4'lük iki sette mağlup ederek adını üçüncü tura yazdırdı.

1 saat 20 dakika süren mücadelede 28 puan vuruşu kaydeden ve rakibinin ikinci servislerinden %62 ile puan çıkaran Stollar, geçtiğimiz yıl da elemelerden yükseldiği Charleston ana tablosunda dönemin 14 numarası Elena Vesnina'yı mağlup ederek bir sürprize daha imza atmıştı.

Dünya sıralamasında 219. basamakta bulunan Stollar, maç sonunda "Sanırım oyunumu dikte edebildim ve agresif kalarak [Konta'yı] geri çizginin dışında tutmayı başardım. Bunun çok yardımı oldu." diye konuştu.

Fanny Stollar üçüncü turda 12 numaralı seri başı Hollandalı Kiki Bertens ile karşı karşıya gelecek.

Charleston'da günün bir diğer sürpriziyse 2 numaralı seri başı Petra Kvitova'yı, ilk seti kaybetmesine karşın geri dönerek 1-6, 6-1, 6-3'lük setlerle geçen Kristyna Pliskova'dan geldi.

Öte yandan turnuvanın son şampiyonu olan ve geçtiğimiz haftalarda Indian Wells'te final oynayan 3 numaralı seri başı Daria Kasatkina ise ABD'li Christina McHale'ı 6-3, 3-6, 6-2'lik setlerle geçerek üçüncü turda Irina-Camelia Begu'nun rakibi oldu.