Amerika Açık'ta ilk üç turu set kaybetmeden geçen Rafael Nadal'ın turnuvadaki macerası dördüncü turda son buldu. New York'ta 4 numaralı seribaşı olarak mücadele eden İspanyol tenisçi, 24 numaralı seribaşı Lucas Pouille'a 6-1, 2-6, 6-4, 3-6 ve 7-6(6)'lık setlerle boyun eğerek sezonun son Grand Slam'ine son 16 turunda havlu attı.

Karşılaşmaya ilk üç oyunu kazanarak giren Pouille, rakibinin servisini iki kez kırdığı açılış setini 6-1'le hanesine yazdırdı. Benzer bir senaryoya sahne olan ikinci sette ise Nadal'ın üstünlüğü vardı. İspanyol tenisçi, 3-0 öne geçtiği ikinci seti 6-2'yle cebine koyarak setleri dengeledi.

Üçüncü sete rakibinin servisini kırarak başlayan Pouille, bu avantajını setin sonuna dek koruyarak 6-4'le maçta yeniden öne geçti. Dördüncü sette 4-2'lik skor avantajını yakalayan Rafa, hemen akabinde servis atttığı oyunu kaybetse de sekizinci oyunda bir kez daha servis kırdı ve set için servis attığı oyunda da hata yapmayarak karşılaşmayı final setine uzattı: 6-4

Müthiş mücadelenin final setine iyi başlayan da Nadal oldu. Servis kırarak girdiği son sette skoru 4-2'ye kadar taşıyan İspanyol raket, bu avantajını sekizinci oyunun sonunda kaybetti ve skor 4-4'te dengelendi. 6-6'yla geçilen 12. oyunun ardından da maçın galibini tie-break belirledi.

Heyecan kasırgası şeklinde geçen tie-break'te 6-3 öne fırlayan Pouille, biri kendi servisinde olmak üzere üst üste üç maç puanından yararlanamadı. Skor 6-6'yken çok basit bir forehand'i fileye takan Nadal, bu hatasıyla adeta kendi sonunu hazırladı. Maçın son puanında içten dışa forehand'iyle müthiş bir winner üreten Pouille, 4 saat 11 dakika süren kıyasıya mücadeleden zaferle ayrıldı.

Bu sonuçla Flushing Meadows'taki turnuvaya dördüncü turda veda eden Nadal, bu yıl hiçbir Grand Slam'de çeyrek finalden görememiş oldu. 14 Grand Slam şampiyonu, 2015'in ardından 2016'yı da slam kazanamadan geçirirken adını son sekiz tenisçi arasına yazdıran Pouille'un rakibiyse vatandaşı Gael Monfils oldu.

Yunus Dilber