Milli tenisçi Cem İlkel, Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen Qatar Exxon Mobil Açık'ın ilk turunda karşılaştığı Litvanyalı rakibi Ricardas Berankis'i  üç set sonunda geçerek kariyerinin en önemli galibiyetine imza attı.


24 yaşındaki Cem İlkel, wild card ile katıldığı Qatar Exxon Mobil Open'da dünya sıralamasında 67 numarada bulunan Litvanyalı Ricardas Berankis karşısında 6-4, 4-6, 6-2'lik setlerle galip gelmeyi başardı. Daha önce oynadığı 10 ATP ana tablosunda galibiyeti olmayan Cem, ilk kez bu seviyede bir turnuvada maç kazanma başarısı gösterdi. Cem böylece Marsel İlhan ve 
Altuğ Çelikbilek ile birlikte ATP'de tekler ana tablo maçı kazanan üçüncü Türk raket oldu. Cem İlkel, geçen yıl da Doha'da wild-card ile ana tabloda oynamış ve Arjantinli Guido Pella'ya kaybetmişti. 

Cem İlkel, maçta ilk servislerinden %71, ikinci servisinden %52 puan çıkardığı maçta 11 ace kaydederken, sadece bir kez oyununu kaptırdı.  

İlkel'in Doha'nın ikinci turundaki rakibi ise, 8 numaralı seribaşı Frances Tiafoe'yi 6-4, 4-6, 6-4 ile eleyen Macar Marton Fucsovics oldu.