Rio 2016 Olimpiyat Oyunlarının ardından ayağının tozuyla ABDnin Cincinnati şehrindeki Premier 5 seviye WTA turnuvasına giden Çağla Büyükakçay, 22 numaralı seribaşı olarak katıldığı elemelerin birinci turunda klasmanın 360. basamağındaki Rus Varvara Flinke 6-4, 6-1 kaybetti.


Maçın henüz ilk iki puanı sanki olacakları anons eder gibiydi. İki basit hata ile 0/30 geriye düşen Çağla, skoru 30/30’a getirse bile hemen baştan servisini kaybetmekten kurtulamadı. Zaten maç boyunca 30/30 puanları hep rakibi Varvara Flink’in lehine işledi. 


19 yaşındaki Flink ise ilk basit hatasını üçüncü oyunda yaptı ve baştan bulduğu güven ile oyunu şekillendirmesini bildi. Çağla durumu 0-2’den 2-2’de eşitledi ancak 30/30 puanında yine basit hata yapıp akabinde tekrar servisini kaybetti.




Devamında bir kez daha servis kırıp 5-2lik üstünlüğe ulaşan Flink, bu noktada iki set puanı yakaladı. Birinde çift hata yaptı, diğerinde ise Çağla çok zor pozisyondan aşırtmayla puanı kazandığında belki de maçta kendi adına en iyi puanı oynadı. Çağla o oyunu kazanıp, kendi servisine tutununca skor 5-4'egeldi.


Onuncu oyunun 30/30 puanında ikinci servis return’de hata yapan Çağla bir set puanıyla daha yüzleşti. Etkisini gösteren yağmur nedeniyle maç bu kritik noktada 20 dakika durdu. Oyuncular sahada bekledi ve maç yeniden başladı. Set puanını fileye gelerek silen Çağla, sonraki iki puanda return hataları yapınca birinci set 6-4'le Flink’in oldu.


İkinci sette işler Çağla adına daha da kötüleşirken, ilk oyuna yine milli raketin basit hataları damga vurdu. Dünya gençler sıralamasının eski 2 numarası Flink, seriyi sürdürüp farkı açtı: 5-0. Çağla her ne kadar hanesine bir oyun yazdırsa da ikinci seti 6-1 yitirmekten kurtulamadı ve turnuvaya veda etti.


  


Maçtan sonra Çağla kötü bir maç oynadığının bilincindeydi: “Hiç bir şey lehime gelişmedi. Kötü başladım, bir türlü iyi hissedemedim vuruşlarımı. Çözüm aradım ama yaptığım basit hatalar benim toparlanmama fırsat vermedi. İlk seti kaybettiğim zaman bile bir şekilde maçı çevireceğime inanıyordum ama her şey hızla daha da kötüye gitti. Bazen böyle günler de oluyor. Çok üzgünüm ama bunu geride bırakıp New Haven için çalışmaya koyulacağım.”


Çağla Büyükakçay, New Haven’daki WTA Premier serisi turnuvaya gidene kadar çalışmalarına Cincinnati’de devam edecek.