Yılın üçüncü Grand Slam turnuvası Wimbledon’da mücadele veren Çağla Büyükakçay, teklerin ardından çiftler kategorisine de birinci turda veda etti. Kariyerinde ilk kez bir slam turnuvasına doğrudan ana tablodan giren Büyükakçay, Polonyalı Klaudia Jans-Ignacik ile ortaklık kurduğu çiftlerde Britanyalı rakiplerine 7-6, 6-4’lük skorla yenildi.

 

Heather Watson/Naomi Broady tandemi karşısında mücadeleye iyi bir başlangıç yapan Büyükakçay/Jans-Ignacik ekibi, iki break avantajıyla 5-2’ye ulaşsa da bu üstünlüğü koruyamadı. Arka arkaya dört oyun yitirip 6-5 geriye düşen Büyükakçay ve Jans-Ignacik, servislerine tutunup seti tie-break’e taşıdı. Kritik oyunda 3/1 öne geçen Büyükakçay/Jans-Ignacik, sonraki yedi puanın altısını kaptırınca set 7/4’lük tie-break neticesinde Watson/Broady’nin oldu.

 

Karşılaşmanın ikinci setinde de büyük çekişmeye vardı. İlk altı oyun sonunda denge bozulmazken yedinci oyunda servis kıran Britanyalılar, durumu 4-3’e getirdi. Bir önceki oyunda verdikleri break’i hemen akabinde geri alıp skoru dengeleyen Büyükakçay/Jans-Ignacik, dokuzuncu oyunda yine servislerine tutunamadı. Maç için servise geçen Watson ve Broady, bu noktada hata yapmadı ve 6-4’le işi bitirdi.

 

Bu hafta itibarıyla dünya sıralamasının 77. basamağında bulunan Çağla Büyükakçay, Wimbledon tekler kategorisinde ise ilk turda 30 numaralı seribaşı Fransız Caroline Garcia’ya 6-2, 6-3’lük setlerle kaybetmişti.