Garanti Koza Arena’nın ev sahipliği yaptığı TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta ana tablo kuraları çekildi. Turnuvanın son şampiyonu Çağla Büyükakçay’ın yanı sıra Alman raket Andrea Petkovic, genç Ukraynalı Dayana Yastremska, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Koza WOS Genel Müdürü Yavuz Selek, Turnuva Direktörü Paul McNamee, Turnuva Süpervizörü Cristina Romero’nun katıldığı kura çekimi seremonisinde eşleşmeleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan minik tenisseverler belirledi.

Geçen yıl finalde Danka Kovinic’i yenerek Türk tenisinin en büyük zaferine imza atan Çağla Büyükakçay, açılış turunda Belçikalı raket Maryna Zanevska ile eşleşti. Ana tablodaki diğer Türk sporculardan İpek Soylu, ilk turda İspanyol Sara Sorribes Tormo; Ayla Aksu ise elemelerden gelen bir oyuncuyla karşı karşıya gelecek.

Bu sene 10’uncusu düzenlenen organizasyonun 1 ve 2 numaralı seribaşı isimleri Ukraynalı Elina Svitolina ve Macar Timea Babos, İstanbul serüvenlerindeki ilk maçlarını eleme oyuncularıyla yapacak. 3 numara Rumen Irina-Camelia Begu’nun ilk rakibi Alman Tatjana Maria olurken, 4 numara Eugenie Bouchard ise Slovak Jana Cepelova ile kozlarını paylaşacak.

2016 TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta hem teklerde hem çiftlerde ikincilik ödülüne uzanan Karadağlı Danka Kovinic, geçen sene çeyrek finalde mağlup ettiği Yunan Maria Sakkari ile İstanbul’da bir kez daha yüzleşecek. Klasmanda bir dönem ilk 10’a girmeyi başaran isimlerden Andrea Petkovic, Ukraynalı genç raket Dayana Yastremska ile eşleşirken; Sara Errani açılışı Hsieh Su-Wei karşısında yapacak.

ÇİFTLERDE 1 NUMARA SOYLU/HSIEH
Ana tablo mücadelesinin yarın başlayacağı TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta çiftler tablosu da belli oldu. Son şampiyon İpek Soylu’nun Tayvanlı dünya eski klasman lideri Hsieh Su-Wei ile 1 numaralı seribaşı olarak boy göstereceği Garanti Koza Arena’da Paula Kania/Maria Irigoyen de 2 numaralı ekip olarak ter dökecek.

Çağla Büyükakçay’ın Timea Babos ile ortaklık kurduğu İstanbul’da Pemra Özgen/Melis Sezer ile Ayla Aksu/Dayana Yastremska tandemleri wildcard ile mücadele verecek. Tenisseverler 2014 Wimbledon finalisti Eugenie Bouchard ile 2015 İstanbul Cup yarı finalisti Kirsten Flipkens’in oluşturduğu takımı da izleme şansı bulacak.

Kaynak: www.istanbulcup.com