TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ın unvan koruyucusu Çağla Büyükakçay, 2 numaralı seribaşı oalrak mücadele veren WTA sıralamasının 30 numarası Timea Babos’u 6-4, 7-6 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Büyükakçay, %77 ile ikinci servis puanı çıkardığı maçta servis attığı 11 oyunun 9’unu kazanırken, ikinci sette bir ara ritim yakalayan Babos’a maçı eşitleme fırsatı vermedi. Çekişmeli geçen maçta Macar tenisçiyi kısa toplarla rahatsız eden Büyükakçay, geri çizgideki mücadeleci oyunuyla sonuca gitti.

İlk maçında Belçikalı Maryna Zanevska’yı yendikten sonra 2 numara Babos’u da geçen Çağla, böylece çeyrek finale çıktı. Büyükakçay’ın çeyrek finaldeki rakibi Belçikalı bir başka tenisçi Elise Mertens olacak.

Çağla Büyükakçay, galibiyetini değerlendirirken mücadele seviyesinden çok memnun olduğunun özellikle altını çizdi. 27 yaşındaki tenisçi, “Korta çıkarken artık kaybedecek bir şeyim yok diye düşünemiyorum. Çünkü seyircilerin sizden beklentisi var. Maçı izleyenler, karşıdaki oyuncunun sıralamada nerede olduğunu bilemezler ve daima kazanmanızı isterler. Onları hayal kırıklığına uğratmamak için ister istemez bir kazanma isteği ve baskı oluyor” dedi.

Büyükakçay, maçın başında 0/40’tan çevirdiği servis oyununun bütün maçı etkilediğini söylerken, maçın genelinde de istediklerini büyük oranda gerçekleştirdiğini ifade etti.

Kaynak: www.istanbulcup.com