Dünya ve turnuva iki numarası Roger Federer, yetenekli Fransız tenisçi Benoit Paire karşısında set kaybı yaşamadan adını üçüncü tura yazdırırken, bu sezon yeniden eski günlerine dönmeyi başaran Novak Djokovic ise Tennys Sandgren'i dört sette geçti.

İlk turdaki rakibi Nishioka'ya uyguladığı tarifeyi Paire karşısında da korta yansıtan İsviçreli, 7-5, 6-4, 6-4'lük set sonuçlarıyla karşılaşmadan galip ayrıldı.

Maç boyunca kortta rahat bir görüntü sergileyen Federer, beş tanesi ace olmak üzere karşılaşmayı toplam 27 winner üreterek tamamladı. Fedex ayrıca, rakibinin servis oyunlarında eline geçirdiği dokuz break puanından beşinde servis kırmayı başardı.

New York'ta set kayıpsız yoluna devam eden Roger Federer, üçüncü tur mücadelesinde ise Avustralyalı Nick Kyrgios ile kozlarını paylaşacak.

SERVİSLERİYLE KAZANDI

Wimbledon'da elde ettiği şampiyonlukla sakatlıktan dönüşünü resmen tamamlayan Novak Djokovic, sezonun son grand slam'i Amerika Açık'ta da yola devam ediyor.

Açılış turunda karşı karşıya geldiği Marton Fucsovics'i dört set sonunda turnuvanın dışına iten Sırp raket, dünya 61 numarası Tennys Sandgren'i de yine dört setlik mücadele ile mağlup etmeyi başardı.

Maçın başından itibaren iyi servisleriyle dikkat çeken Djokovic, ilk servislerini yüzde 71'le oyuna sokup yüzde 70 gibi yüksek bir yüzdeyle puan çıkardığı karşılaşmayı 6-1, 6-3, 6-7 ve 6-2'lik setlerle hanesine yazdırmayı başardı. Nole servis oyunlarındaki etkinliğiyle dikkat çekse de sonuca asıl etki eden istatistik basit hata sayıları oldu. 6 numaralı seribaşı Djokovic, maçı 31 winner'ın yanında 30 basit hata ile tamamlarken, Sandgren'de ise bu rakam 51 olarak kayıtlara geçti.

İlk iki tur geride kalırken, tam 5 saat 47 dakika kortta kalan Novak Djokovic, üçüncü turda, bugüne dek 14 kez karşı karşıya gelip 13 maçtan galip ayrıldığı Fransız Richard Gasquet'nin rakibi oldu.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net